Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Nový Bor odpustí některým podnikatelům celý nájem

Město Nový Bor chce ulehčit podnikatelům, kteří už tak zažívají těžké chvíle. V městských nebytových prostorech tak některým lidem umožní až 100 % úlevu na nájemném po dobu nouzového stavu.

Přísná vládní opatření připravila o práci mnoho lidí. Ti jsou sice bez výdělku, ale musí i nadále platit účty. Nový Bor chce tak ulehčit živnostníkům a podnikatelům, kteří podnikají v městských prostorech. „Toto opatření by mělo pomoci zachovat stávající síť obchodů a služeb,“ řekl starosta Jaromír Dvořák.

Město tak nabídne podnikatelům, jejichž práci nařízení omezila nebo zastavila, prominutí nájmu od 16. března a to v plné výši nebo 70 procent. „Úleva ve výši 70 procent se týká podnikatelů, které se potýkají s velkým propadem tržeb, ale v omezeném režimu svou činnost provozují,“ uvedl Dvořák.

Některá města nabídla podnikatelům posunutí splatnosti nájmu. Touto cestou ale Nový Bor jít nechtěl. Takové řešení by totiž podle vedení podnikatelům situaci neusnadnilo. Zájemci, kteří chtějí využít úlevu na nájemném, musí podat žádost na odbor majetku. Prominutí se vztahuje pouze na samotný nájem, nikoliv na energie, vodné a stočné.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Nový Bor, Českolipsko, pondikání, Jaromír Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový Bor odpustí některým podnikatelům celý nájem  |  Koronavirus  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.