Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kamioňáky mířící za hranice otestují v novém centru v Hrádku

V Hrádku nad Nisou na výpadovce do Polska a Německa nově funguje již druhé testovací centrum. Sloužit bude řidičům kamionů.

Centrum provozuje firma Smržo-Medic. „Pendleři nechť v případě potřeby testu využijí již fungující odběrové místo v hrádecké sokolovně,“ uvedl mluvčí kraje Jan Mikulička. Každý řidič kamionu zde může podstoupit antigenní testy jednou za čtyři dny zdarma nebo jednorázově za 350 korun.

Jen během včerejšího dopoledne prošly centrem desítky řidičů. Pouze jediný test byl pozitivní. Mikulička připomněl, že v Německu platí zákaz vstupu z ČR. Výjimka platí například pro pracovníky ve zdravotnictví nebo v nákladní dopravě. „Využití odběrového místa i počty a výsledky testů se budou průběžně vyhodnocovat,“ komentoval hejtman Martin Půta.

Dle Jana Hamříka ze Smržo-Medic se bude vše odvíjet od aktuálního vývoje epidemické situace. „Budeme tady dle potřeby,“ řekl v TZ.

Ohodnoť článek

Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký, kamion, Hrádek, centrum, koronavirus, Hrádek nad Nisou, Německo, Polsko, Martin Půta, Česko, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamioňáky mířící za hranice otestují v novém centru v Hrádku  |  Koronavirus  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.