Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Za víkend přibylo v kraji 61 nový případů koronaviru, je to méně než před týdnem

Během uplynulého víkendu přibylo v Libereckém kraji 61 potvrzených případů covidu-19. Je to o 37 případů méně než o víkendu předchozím.

Vyplývá to z dat na webu ministerstva zdravotnictví. Epidemie v Libereckém kraji slábne sedmý týden v řadě. Nadále nejhůře je na tom Českolipsko, kde podle přepočtu na 100.000 obyvatel za uplynulých sedm dnů přibylo 282 případů. O týden dříve to bylo 387. Nejlépe si vede Semilsko, které má podle tohoto přepočtu přírůstek 94 případů, o týden dříve to bylo 175. Liberecko má sedmidenní incidenci v přepočtu na 100.000 lidí na hodnotě 174 a Jablonecko na 168.

Klesá i počet hospitalizovaných v kraji a od úterý se díky tomu vrátí k normálnímu provozu Léčebna respiračních nemocí Cvikov, která se specializuje na diagnostiku a léčbu dospělých s chronickým plicním onemocněním a tuberkulózou. Dnes ráno bylo v nemocnicích v kraji hospitalizováno 219 nemocných s covidem, o osm méně než v neděli. Ve vážném stavu, na jednotkách intenzivní péče a ARO, je 59 covidových pacientů, o osm méně než v neděli. Počet pacientů na akutních lůžkách, kteří většinou potřebují kyslíkovou podporu, se snížil o jednoho na 117. Naopak o jednoho na 43 stoupl počet pacientů v následné péči.

Do základních škol se dnes vrátila druhá skupina žáků prvního stupně v režimu rotační výuky, při které se třídy střídají ve výuce doma a ve škole. Minulý týden bylo provedeno v kraji 32.742 testů u žáků a dalších 11.867 u pracovníků škol. Pozitivní test mělo 26 žáků a 21 pracovníků škol. Do karantény musela jedna třída včetně vyučující.

V kraji se zhruba 442.500 obyvateli bylo dosud alespoň jednou dávkou vakcíny očkováno 59.785 lidí a z nich obě dostalo 31.087 osob. Za minulý týden bylo očkováno 13.361 lidí, nejvíc od lednového zahájení očkování.

Od prvního zjištěného případu v kraji loni v březnu se koronavirem prokazatelně nakazilo 78.172 lidí s bydlištěm v Libereckém kraji, z nich se bezmála 74.500 vyléčilo. Naopak s onemocněním nebo v jeho důsledku zemřelo 1217 lidí, z toho deset za minulý týden.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky ČR, správa, koronavirus, Liberecký, COVID-19, Liberecký kraj, nemoc, pacient, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, okres Česká Lípa, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou, Cvikov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za víkend přibylo v kraji 61 nový případů koronaviru, je to méně než před týdnem  |  Koronavirus  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.