Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zájem o očkování klesá. Další centra v kraji proto končí

Kvůli klesajícímu zájmu o očkování proti covidu-19 se některá velkokapacitní očkovací centra v Libereckém kraji uzavřou. Naposledy se bude ve středu očkovat v Městské divadle v Novém Boru na Českolipsku, kde očkovací centrum provozuje cvikovská léčebna respiračních nemocí.

Další centra omezují provoz, včetně toho největšího vedle Krajského úřadu v Liberci. Tam už ukončili nedělní očkování, v sobotu se tam bude naposledy očkovat 26. února, pak už bude možné dostat vakcínu jen ve všední dny, řekl krajský radní pro zdravotnictví Vladimír Richter.

Očkovací centrum v divadle v Novém Boru otevřeli loni v dubnu, denně tam pracovníci mohli aplikovat až 200 dávek vakcín od společnosti Pfizer nebo Moderna. Za dobu provozu centra tam zdravotníci aplikovali bezmála 25 000 dávek. V posledních týdnech ale zájem klesal, v některých dnech přišlo jen několik desítek lidí. Pro vakcínu tak budou muset lidé od 24. února buď do očkovacího centra v deset kilometrů vzdálené Nemocnici s poliklinikou Česká Lípa nebo k praktickému lékaři.

Covid v Libereckém kraji ustupuje, nových případů je téměř o polovinu méně

Koronavirus v Libereckém kraji dál ustupuje, nových případů je za poslední týden téměř o polovinu méně. Podle údajů z ministerstva zdravotnictví (MZ) laboratoře potvrdily v kraji za posledních sedm dní 4318 nových případů nákazy, o týden dřív...

Za poslední týden dostalo vakcínu 2087 lidí

Provoz omezují i další centra, která tak reagují na sníženou poptávku. V posledním týdnu dostalo v kraji vakcínu 2087 lidí, to je zhruba polovina ve srovnání s předcházejícím týdnem. Pro první dávku si přišla jen stovka lidí. „Dostali jsme se na čísla z poloviny října, proto dochází k omezení hodin či dnů, kdy se na jednotlivých místech očkuje. Na registrované pacienty to nemá vliv, ti dostanou nabídku termínu, sledovat by to ale měli zájemci o očkování bez registrace," řekl Richter.

V největším očkovacím centru u krajského úřadu budou naposledy očkovat v pátek 25. března. „O víkendu ho pak přestěhují do areálu Krajské nemocnice Liberec, která tam očkování od začátku zajišťuje," řekl Richter. Velkokapacitní očkovací centra se v Libereckém kraji otevřela loni 22. února v Liberci, v městské hale v Jablonci nad Nisou, v Kulturním domě Crystal v České Lípě a ve sportovní hale v Jilemnici. Zdravotníci tam za tu dobu aplikovali 476.670 dávek vakcíny, to je 70 procent všech dávek, které lidé v kraji dostali.

Epidemie v kraji je na ústupu. Za týden přibylo osm tisíc nově potvrzených případů

V Libereckém kraji je epidemie koronaviru na ústupu. Za předchozích sedm dnů přibylo 8283 nově potvrzených případů, o týden dříve jich bylo rekordních 10 279. Mezitýdenní propad je sice skoro 20 procent, ale i tak je 8283 případů druhým nejvyšším...

Už loni v květnu ukončilo provoz očkovací centrum v kulturním domě v České Lípě a přestěhovalo se do areálu nemocnice. V Jablonci ukončilo centrum v městské hale provoz na konci loňského srpna, od začátku září očkují v areálu nemocnice. V Jilemnici se očkovací centrum přestěhovalo v srpnu ze sportovní haly do menších prostor bývalého pivovaru. Podle Richtera se ale i tam připravuje stěhování do areálu nemocnice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky správa, koronavirus, očkování, Liberecký, očkovací centrum, vakcína, Vladimír Richter, Liberecký kraj, Nový Bor, okres Česká Lípa, Liberec, Pfizer, Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o očkování klesá. Další centra v kraji proto končí  |  Koronavirus  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.