Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Za měsíc skončí největší krajské očkovací centrum. V nemocnici podali třetinu všech dávek vakcíny

Za měsíc ukončí svou činnost největší očkovací centrum v kraji, které se nachází v liberecké nemocnici. Od zahájení očkování proti covidu-19 zde zdravotníci podali třetinu všech dávek vakcíny v kraji.

Je to rok, co zahájilo provoz v budově u krajského úřadu. I přes klesající zájem o očkování by provoz centra neměl podle mluvčího nemocnice Václava Řičáře skončit ve ztrátě. „Nemáme to ještě spočítáno, ale víme, že zisk bude v řádu vyšších jednotek milionů korun. Ve dnech, kdy jsme tam očkovali přes 1000 lidí, tak to vydělávalo. Když očkujeme 100 lidí, tak jsme ve ztrátě," uvedl Řičář. K tomu, že hospodaření očkovacího centra skončí v zisku, podle něj výrazně přispěla skutečnost, že Liberecký kraj prostory pronajal nemocnici zadarmo.

Zájem o očkování klesá. Další centra v kraji proto končí

Kvůli klesajícímu zájmu o očkování proti covidu-19 se některá velkokapacitní očkovací centra v Libereckém kraji uzavřou. Naposledy se bude ve středu očkovat v Městské divadle v Novém Boru na Českolipsku, kde očkovací centrum provozuje cvikovská...

Od zahájení očkování podali zdravotníci 687 tisíc dávek

V celém Libereckém kraji zdravotníci od zahájení očkování, tedy od ledna 2021, podali bezmála 687 000 dávek vakcíny proti koronaviru. Z toho v očkovacím centru liberecké nemocnice, které je v provozu od loňského 22. února, to bylo skoro 227 000 dávek. Teoreticky za den mohli v očkovacím centru očkovat až 1500 lidí, což se ale ani jednou nestalo. „Nejméně jsme za den očkovali 72 lidí a nejvíce 1400," řekl mluvčí nemocnice. Nejmladším očkovaným bylo pětileté dítě, nejstarší byla 98letá žena. Mezi očkovanými bylo podle Řičáře i 1970 samoplátců, od kterých nemocnic se vybrala 1,3 milionu korun.

Díky očkovacímu centru nemocnice získala i některé nové pracovníky, kteří tam šli původně jen vypomáhat. „Přivedlo nám to deset až 15 nových zaměstnanců," uvedl mluvčí nemocnice. V očkovacím centru se vystřídalo 189 pracovníků.

Covid v Libereckém kraji ustupuje, nových případů je téměř o polovinu méně

Koronavirus v Libereckém kraji dál ustupuje, nových případů je za poslední týden téměř o polovinu méně. Podle údajů z ministerstva zdravotnictví (MZ) laboratoře potvrdily v kraji za posledních sedm dní 4318 nových případů nákazy, o týden dřív...

Kvůli klesajícímu zájmu o očkování provoz největšího očkovacího centra v kraji skončí v pátek 25. března. Nemocnice bude mít od 1. dubna menší přímo ve svém areálu. Řičář předpokládá, že denně tam budou očkovat jen desítky lidí. „Věříme, že další očkování už zvládnou praktičtí lékaři," dodal.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky nemocnice, koronavirus, očkování, Liberec, očkovací centrum, Krajská nemocnice Liberec, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za měsíc skončí největší krajské očkovací centrum. V nemocnici podali třetinu všech dávek vakcíny  |  Koronavirus  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.