Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Seniorku napadl cizinec přímo před obchodem, do půl hodiny měl na rukách želízka

Díky rychlému zásahu se podařilo policistům dopadnout lupiče jen pár minut poté, co chtěl okrást bezbrannou pětasedmdesátiletou seniorku.

Žena vyrazila na nákup do obchodu v České Lípě. Při placení dvoutisícovou bankovkou zřejmě upoutala pozornost třicátníka, který se rozhodl ji o zbytek financí připravit. Zatímco tak seniorka s nákupem zamířila od kasy k domovu, hned u obchodu se na ní muž cizí národnosti vrhl. 

„Muž chytil oběť zezadu a jednou rukou ji zakryl ústa. Druhou začal prohrabovat tašku. Patrně se ale vylekal, protože aniž by peněženku objevil, dal se na útěk,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková. Rorušená žena se okamžitě obrátila na policisty. Naštěstí ji pachatel fyzicky nijak neublížil. Na nepříjemný zážitek ale asi lehce nezapomene.

Přivolaní policisté začali ihned po muži pátrat a měli štěstí. Jen půl hodiny po celém incidentu našel policista v okolí podezřelého, který odpovídal popisu seniorky. A opravdu se jednalo o viníka, to potvrdila i žena. „Pachatel se k činu přiznal s tím, že údajně nutně potřeboval peníze,“ komentovala Baláková.

Zatím se muž nachází v policejní cele, jelikož policisté podali státnímu zástupci návrh na jeho vzetí do vyšetřovací vazby. Zároveň byl obviněn ze spáchání zločinu loupež. Za ten by mohl ve vězení strávit až deset dlouhých let.

Štítky krimi, zloděj, napadení, Českolipsko, seniorka, loupež, obchod, Česká Lípa

Seniorku napadl cizinec přímo před obchodem, do půl hodiny měl na rukách želízka  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.