Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nelíbilo se mu chování psa, tak ho uvázal v lese. Za týrání mu hrozí až dva roky

Jak se asi musel cítit americký stafordšírský teriér, kterého po sedmiletém soužití najednou páníček přivázal v lese na Mimoňsku ke stromu a prostě odešel. Zvíře tam nechal bez vody i jídla.

K incidentu sice došlo již na konci prosince, ale teprve tento týden se podařilo majitele zadržet, a to díky celostátnímu pátrání a bystré hlídce v Turnově. „Přestože totožnost majitele psa jsme díky sociálním sítím věděli jen pár minut po zveřejnění fotografie, muž se v místě svého bydliště nezdržoval,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Pejsek měl tehdy velké štěstí, v lese nestrávil ani 24 hodin, protože si ho všiml jiný muž a zavolal na místo policii. Když se dostal povedený majitel do rukou policistům, bylo jasné, že je bude zajímat, proč se takto zachoval. Údajně šlo o chování psa. „Muž uvedl, že výcviku ani výchově psa se nevěnoval a pes se začal chovat problematicky. Podle něj napadl například ženu ve vlaku, která byla pod vlivem alkoholu a šlápla mu na packu,“ informovala mluvčí.

Od té doby údajně nesnášel lidi pod vlivem. A tak se to majitel rozhodl vyřešit již zmíněným způsobem. Nebýt všímavého kolemjdoucího, pes by během pár dní zemřel žízní a hladem. „Pachateli hrozí za přečin týrání zvířat až dva roky vězení,“ dodala Baláková.

Foto PČR

Štítky krimi, pes, týrání, Českolipsko, les, strom, Turnov

Nelíbilo se mu chování psa, tak ho uvázal v lese. Za týrání mu hrozí až dva roky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.