Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

VIDEO: Při honičce s policií ujížděl rychlostí přes 230 km za hodinu. Řidiče dopadla ženská posádka

Divokou honičku s ujíždějícím řidičem natočila posádka policejního vozu na Českolipsku. Jednačtyřicetiletý muž z Jablonce jel velmi agresivně, nakonec ho ale dostihla ženská hlídka z Nového Boru.

Policisté se auto rozhodli zastavit na benzínce ONO, protože jeho řidič měl v minulosti zákaz řízení za to, že jezdil pod vlivem drog. „Na jejich světelné a zvukové signalizační zařízení s nápisem STOP nejprve zareagoval zpomalením jízdy, pak si to ale rozmyslel a přidal plyn,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Podívejte se na honičku

A začala honička. Auta se řítila směrem na Svor a pak na Nový Bor. Policisté měli na tachometru i 230, auto se jim chvílemi přesto vzdalovalo. Poté o honičce uslyšeli hlášení i dvě policistky z Nového Boru, které se do pronásledování zapojily na tamním kruháči.

Jakmile je šofér uviděl, odbočil na Prácheň a ony se držely v závěsu za ním. Po vyjetí z lesního úseku silnice na Práchni se dostal šofér BMW do úzkých z důvodu vzniklé kolony aut, která se snažila vytvořit průjezd pro naše houkající policejní vozidlo.  

„Toho okamžiku využily naše policistky a zablokovaly ho zleva. V tu chvíli dojeli na místo i jejich kolegové ze Cvikova. Opakované výzvy k tomu, aby vystoupil, neuposlechl, a proto ho k opuštění vozidla donutili namířenou střelnou zbraní,“ dodala mluvčí.

Policisté nyní čekají na výsledky odběru krve, podle toho s pak rozhodne, z čeho řidiče obviní.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky honička, policie, Nový Bor, okres Česká Lípa, Jablonec, Prácheň, BMW

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Při honičce s policií ujížděl rychlostí přes 230 km za hodinu. Řidiče dopadla ženská posádka  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.