Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opilec vyhrožoval zaměstnankyním benzínky, že je znásilní a zabije. Troufl si i na policisty

Agresivní opilec vyhrožoval zabitím hned několika osobám na benzinové čerpací stanici v Březové ulici v Jablonci nad Nisou. Zpacifikovali ho až kriminalisté, kteří zde náhodou zastavili.

Nebezpečný cizinec se na benzínce objevil v neděli před sedmou hodinou večerní. Zaměstnankyně ho vzhledem k nezakrytým dýchacím cestám z pumpy vykázaly, to si ale nenechal šestatřicetiletý cizinec líbit. „Cizinec se rozhodl dělat problémy a domáhal se toho, aby mu zavolaly taxi. Mluvil na ně česky s východním akcentem. Když mu nevyhověly, začal jim vyhrožovat tím, že je znásilní a zabije,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

O chvíli později přesunul opilec svou pozornost na mladého muže u stojanu na LPG, kde se jeho agresivní chování začalo stupňovat. Nejprve na muže začal křičet, že blbě čumí a dokonce mu plivl do tváře. Tím jeho útok ovšem neskončil, dál ho slovně urážel a dal mu takzvanou "hlavičku". Mladík ho v sebeobraně složil na zem, ale jakmile ho pustil, cizinec v jeho napadání pokračoval. Kopal do něj a házel po něm kameny, kterými ho několikrát trefil do hlavy,“ popsala Baláková.

Ke všemu ještě mladému muži hrozil, že ho zabije a vyvraždí mu rodinu. Na cizince, u kterého se následně potvrdil alkohol v míře 2,30 promile, platila až pohrůžka, že na něj zavolá policii. Cestou zpět na benzínku narazil agresor na dva kriminalisty po službě a okamžitě si to k nim namířil.

Tentokrát ale své vulgarity doplnil ještě nožem. Kriminalisté na nic nečekali a s namířenou služební zbraní muže vyzvali, aby si lehnul na zem. Na to agresor nijak nereagoval, proto ho druhý kriminalista za použití donucovacího prostředku hmatů a chvatů svedl na zem a odzbrojil ho. Přitom cizincovi vypadl z oblečení druhý nůž, jednalo se o nůž vrhací,“ doplnila mluvčí.

Útočník tak naštěstí nestihl nikomu vážně ublížit. Nyní mu za podezření ze spáchání přečinů výtržnictví a nebezpečného vyhrožování hrozí až dva roky za mřížemi. K tomu se navíc ukázalo, že na území ČR nemá co dělat. Odbor cizinecké policie se tak bude zabývat jeho vyhoštěním.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky Jablonecko, agresor, opilec, napadení, vyhrožování, policie, Jablonec nad Nisou, Cizinecká policie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilec vyhrožoval zaměstnankyním benzínky, že je znásilní a zabije. Troufl si i na policisty  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.