Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Neznámý vandal poškodil Kolomazníkovu sochu v centrálním českolipském parku

Doposud neznámý pachatel poškodil sochu Žena s kyticí, která se nachází v centrálním městském parku v České Lípě. Policisté po vandalovi, který se dopustil přečinu poškození cizí věci, pátrají.

„Socha pochází z dílny uznávaného českého akademického sochaře Jaroslava Kolomazníka,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková. Socha, která je v parku umístěna od 70. let, prošla v loňském roce renovací. O další „vylepšení“ se postaral vandal.

Někdo si sochu zřejmě vybral za svůj terč a házel po ní kameny. Výsledkem tohoto útoku je poškození na trupu a hlavě sochy včetně uražené špičky kytice. Město předběžně vyčíslilo vzniklou škodu částkou 20 000 korun,“ informovala Baláková.

K útoku na sochu měřící více než dva metry došlo někdy v časovém období od 12. do 19. května. Policisté pátrají po pachateli a hledají svědky, kteří spatřili v okolí sochy podezřelé osoby. Ti se mohou s informacemi obrátit na linku 158 nebo navštívit kteroukoliv služebnu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky Českolipsko, socha, policie, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neznámý vandal poškodil Kolomazníkovu sochu v centrálním českolipském parku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.