Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policie odhalila nelegální migranty. Upozornili na sebe nefunkčním světlem

Nebýt nefunkčního zadního světla na dodávce značky Mercedes Vito, zřejmě by policisté vůz vůbec nezastavili. Původně chtěla hlídka jen upozornit řidiče na problém se světlem, při kontrole ale odhalila migranty, kteří v Česku byli nelegálně.

Vůz zastavila hlídka policie ve Svoru na Českolipsku. Posádku dodávky tvořilo celkem osm cizinců, sedm mužů pocházelo z Gruzie a jedna žena z Ukrajiny. Všichni po výzvě k předložení dokladů shodně reagovali těmito slovy: pásport dóma,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková. Místo dokladů tak policistům ukázali jen snímek jedné stránky dokladu v mobilním telefonu.

Ke spolupráci cizince přiměl až příjezd cizinecké policie. Rázem se cestovní pasy „našly“. Policisté zjistili, že se čtyři cizinci v České republice zdržují nelegálně. To se týkalo tří Gruzínců ve věku 33, 45 a 48 let a 42leté ženy z Ukrajiny,“ informovala Baláková.

Správní řízení vedlo k rozhodnutí o vyhoštění celé čtveřice, která se zároveň dopustila porušení aktuálních ochranných opatření. Českou republiku musí opustit do 20 dnů po nabytí právní moci rozhodnutí a následně nesmí další dva roky vstoupit na území států EU.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, cizinci, Českolipsko, Svor, migranti, Česko, Mercedes-Benz, Ukrajina, Cizinecká policie, Gruzie, Evropská unie, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vašek

Plaváčci taky říkají páspórt doma?

Pátek, 4. června 2021, 14:44Odpovědět

Policie odhalila nelegální migranty. Upozornili na sebe nefunkčním světlem  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.