Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Špatný stav vozidla a nedovolená rychlost. Policisté kontrolovali motorkáře

Policisté se v uplynulých dnech zaměřili na motorkáře. Kontroly probíhaly v kritických úsecích, jakými jsou zatáčky mezi Železným Brodem a Loužnicí na Jablonecku nebo silnice z Deštné do Zahrádek na Českolipsku.

Nejčastěji policisté dohlíželi na případné řízení pod vlivem, agresivní a rychlou jízdu nebo používání ochranných přileb. Během akce zkontrolovaly hlídky na 136 řidičů automobilů i motocyklů. „Policisté zjistili celkem 43 dopravních přestupků, za které na místě uložili příkazem pokuty v celkové výši 17 300 Kč, uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Špatný technický stav vozidla a rychlost

Většinu přestupků měli na svědomí motorkáři. Jejich nejčastějším prohřeškem byl nevyhovující technický stav vozidla a porušování nejvyšší povolené rychlosti. „Řidiči motocyklů neměli většinou v pořádku technický stav svých strojů. Některé pneumatiky motocyklů byly sjety pod stanovenou mez,“ komentovala Šrýtrová s tím, že velmi často také řidiči motocyklů měli odstraněné tlumiče hluku.

Za první čtyři měsíce letošního roku řešili policisté na území Libereckého kraje celkem osm nehod s účastí motorkářů. Naštěstí při těchto nehodách nikdo nezahynul. Policisté upozorňují, že podobné kontroly se budou konat i nadále.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, motorkář, Českolipsko, Jablonecko, motocykl, okres Česká Lípa, okres Jablonec nad Nisou, Železný Brod, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špatný stav vozidla a nedovolená rychlost. Policisté kontrolovali motorkáře  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.