Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidič, který na přechodu pro chodce srazil cyklistu, se přihlásil policii

Před pár dny jsme vás informovali o dopravní nehodě, ke které došlo v České Lípě v ulici Bulharská. Střetl se zde cyklista s osobním automobilem. Řidič se již přihlásil policii.

Dvanáctiletý cyklista po střetu s automobilem sice neutrpěl žádná vážná zranění, preventivně byl ale převezen do nemocnice. Policie hledala svědky události i samotného řidiče. Ten totiž z místa nehody po chvilce odjel. „Přihlásil se nám řidič Škody Octavie, který srazil cyklistu a nepřivolal na místo nikoho, kdo by se postaral o prověření chlapcova zdravotního stavu. Navíc od nehody odjel a neohlásil nám ji,“ informovala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Auto na přechodu srazilo cyklistu. Řidič po chvíli odjel, hledá ho policie

Policisté hledají svědky dopravní nehody a řidiče tmavého osobního vozidla, který srazil na přechodu pro chodce v České Lípě nezletilého cyklistu.

Policisté řidiče již vyslechli. Na základě lékařské zprávy ohledně aktuálního zdravotního stavu chlapce policisté rozhodnou, zda budou záležitost řešit ve správním řízení nebo ho klasifikují jako čin ublížení na zdraví z nedbalosti. „V první variantě může řidiči hrozit pokuta až do výše 5 000 korun včetně 7 trestných bodů,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Liberecký, Českolipsko, cyklista, nehoda, policie, Česká Lípa, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Kroulík

Neuvěřitelné. Řidič, který neporušil žádné předpisy, pouze zazmatkoval a ujel z místa nehody jednoznačně zaviněné nedisciplinovaným a špatně vychovaným dítětem (kterému se navíc nic nestalo, takže v chuligánských kouscích asi bude vesele pokračovat), by měl čelit takto citelným trestům? Přitom v jiných případech skutečného zavinění nehody s vážnými následky padají pouze symbolické tresty. Absurdistán.

Neděle, 1. srpna 2021, 14:11Odpovědět

Řidič, který na přechodu pro chodce srazil cyklistu, se přihlásil policii  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.