Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté hledají agresora. Na libereckém nádraží mámil z cestujících peníze s nožem

Liberečtí kriminalisté pátrají po muži, který se dopustil loupeže na libereckém nádraží. Dva cestující obtěžoval a snažil se z nich dostat peníze. Když odmítali jeho požadavkům vyhovět, stupňovala se jeho agresivita, kterou podpořil ještě nožem. Policie se snaží agresora dopadnout a obrací se s žádostí o pomoc i na veřejnost.

Podle kamerového záznamu se chtěl hledaný muž poprvé obohatit cizími penězi v úterý 2. listopadu před šestou hodinou ranní. Tehdy oslovil v hlavní hale nádraží jednoho z cestujících pod záminkou půjčení peněz. „Požadoval po něm zapůjčení hotovosti s tím, že mu ji ještě tentýž den a s provizí vrátí. Pachatelova dotěrnost a neústupnost se stupňovala s tím, jak cestující jeho neustálé požadavky odmítal, komentoval mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Liberečtí kriminalisté pátrají po muži, který byl v obou případech oblečen do tmavých kalhot a tmavé mikiny s kapucí s logem „Tommy Hilfige. Na nohou měl černé plátěné boty s bílými tkanicemi a pruhem na boku. Na hlavě měl černo-bílou kšiltovku s nápisem „Jordan“. Mluvil plynule česky. Pod levým okem měl vytetován křížek. Nevylučujeme ani další tetování v jeho obličeji. Zároveň měl tetování také na předloktí. 

Když cestující odcházel, asociál se mu snažil zastoupit cestu k peronům. Jeho agresivní chování vyústilo až v pohrůžku nožem. Pak se bez otálení pustil do prohledávání kapes svrchního oděvu cestujícího. „Poškozený však náhle využil okamžiku, kdy byl agresor zabrán do prohledávání kapes. Podařilo se mu vysmeknout z jeho sevření a utéci do jedné z přistavených vlakových souprav, kam jej agresor již nepronásledoval,“ řekl Robovský.

O den později se muž vrátil na místo činu. Tentokrát si před osmou večerní vyhlédl další oběť. Scénář se vesměs opakoval. Cestující odmítl muži peníze vydal, takže agresor stupňoval svou intenzitu proseb a zvyšoval nátlak. Cestující se snažil vymanit z pozornosti pachatele a dal se na odchod směrem k nástupišti svého spoje. Agresor jej však následoval. Nadbíhal mu a pokoušel se mu zastoupit cestu. Demonstrativně, aniž by cestujícímu hrozil, ukázal mu nůž, který měl u sebe. To však stačilo na to, aby se mladý cestující cítil ohrožený natolik, že mu peníze vydal. Celkem jeden tisíc a dvě stě korun,“ dodal mluvčí.

To evidentně muži nestačilo a chtěl další peníze. Naštěstí ani tentokrát svou oběť nepronásledoval do vlaku. Policisté hledají nejen samotného pachatele, kterému hrozí až deset let ve vězení, ale také případné svědky. S jakýmikoliv informacemi k tomuto případu se mohou lidé obrátit na linku 158 nebo kteroukoliv služebnu policie. Kriminalisté zároveň vyzívají, aby se lidé nesnažili muže sami zadržet.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky Liberec, agresor, nádraží, loupež, policie, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Policisté hledají agresora. Na libereckém nádraží mámil z cestujících peníze s nožem  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.