Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Agresivní opilec se motal po silnici. Řidiče, který mu chtěl pomoci, bil pěstmi

Řidič doplatil na svou dobrotu. I tak by se dal ve zkratce popsat případ, ke kterému došlo na konci ledna v Jablonci nad Nisou. Řidič, který se pokoušel pomoci motajícímu se opilcovi, totiž nakonec sám skončil v nemocnici.

Zjevně opilého muže, který se vrávoravým krokem pohyboval na silnici ve směru z Jablonce na Proseč nad Nisou, si všiml projíždějící řidič. Chodec se po vozovce motal tak, že místy šel až po středové čáře. „Řidič se jej snažil bezpečně objet, ale protijedoucí vozidla mu to neumožnila. Rozhodl se tedy na muže několikrát zatroubit a očekával, že právě to jej donutí silnici opustit, či se přesunout k jejímu samému kraji. Bohužel se tak nestalo,“ informovala policejní mluvčí Adéla Fialová.

Řidič se tak rozhodl neznámému muži pomoci. Vystoupil z auta a uchopil opilce v podpaží. Jenže vzápětí se ukázalo, že to nebyl nejlepší nápad. Agresor pod vlivem do něj prudce strčil, načež muž upadl, uhodil se do hlavy a zůstal bezvládně ležet. „Ani to však výtržníka nezastavilo v dalším jednání. Muže, jako smyslů zbavený naopak bil pěstmi,“ komentovala Fialová.

Jeho násilnický útok ukončili až pracovníci z nedalekého areálu. „Útočník zřejmě vycítil přesilu a po slovních výzvách zachránců, svého násilného jednání zanechal a v poklidu se odešel posadit na nejbližší autobusovou zastávku,“ sdělila mluvčí s tím, že před příjezdem policie zvládl ještě všechny častovat sprostými nadávkami. Následně opilec skončil v policejní cele. Nyní je obviněn z přečinů výtržnictví a ublížení na zdraví, za které mu v případě odsouzení hrozí až tři roky za mřížemi.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky Jablonecko, policie, opilec, agresor, silnice, Jablonec nad Nisou, Proseč nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ševčík

Kdyby ale do něj autem jen maličko drcnul a chudák opilec si odřel xicht, tak bude popotahovám před soudem, trestné body, úhradu léčení a nevím co ještě. Kdy bude už samotné opilství hodnoceno jako trestný čin? Toho se asi nedočkáme, pak by musela do krimu asi půlka parlamentu.

Sobota, 5. února 2022, 12:47Odpovědět

Agresivní opilec se motal po silnici. Řidiče, který mu chtěl pomoci, bil pěstmi  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.