Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Odvážný muž se snažil zastavit opilého řidiče. Ten ho málem přejel a táhl několik metrů po silnici

Opravdu odvážný čin má za sebou muž z Českolipska, který společně se svou manželkou narazil při jízdě automobilem na opilého řidiče. S nasazením vlastního života se mu podařilo na několikátý pokus zabránit opilci v další jízdě.

Na pondělní jízdě manželů Schovancových po silnici z Mimoně na Mnichovo Hradiště nebylo nic zvláštního do chvíle, než se před nimi v obci Kuřívody objevilo kličkující auto značky Renault. „Na kruhovém objezdu v Kuřívodech šofér Renaultu nedokázal dostatečně točit volantem a naboural do sloupu veřejného osvětlení,“ popsala policejní mluvčí Ivana Baláková. Náš hlavní hrdina neváhal a z místa spolujezdce vyběhl k havárii, aby zjistil, jak na tom dotyčný řidič je. Ten jen nesrozumitelně mumlal, jednu ruku na volantu, v druhé držel otevřenou lahev piva. Další zdroj alkoholu byl nedaleko. Hned na předním sedadle byla celá basa.

Starší opilý muž se následně vypotácel z auta. Když mu přihlížející muž řekl, že zavolá policii, rozhodl se z místa ujet. „Zmobilizoval zbytky svých fyzických schopností, nasedl do auta a začal odtud ujíždět takovým způsobem, že kdyby oba manželé před jeho autem neuskočili, přejel by je. V jízdě potom pokračoval dál ve směru na Dolní Krupou,“ komentovala Baláková.

Snažil se opilce zastavit, ten ho autem táhl několik metrů po silnici

Manželé se vydali za opilcem, protože mu chtěli zabránit v další jízdě. Senior po chvíli zastavil u autobusové zastávky. Odvážný hrdina se opět pokusil muže pod vlivem zastavit. Pokusil se mu sebrat klíčky od zapalování. Skončilo to ale tak, že ve chvíli, kdy se odvážlivec chytil volantu, řidič se rozjel. „Pana Schovance táhnul několik metrů s sebou po silnici. Přitom reálně hrozilo, že mu zadními koly přejede nohy.  I tuto situaci pan Schovanec nakonec díky své pohotovosti zvládnul bez vážnější újmy na zdraví, nicméně ho po takovém nedobrovolném kaskadérském kousku bolí ještě dnes celé tělo a má namoženou ruku,“ informovala mluvčí.

Senior je nyní obviněn z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Jeho auto nechala policie odtáhnout. Naopak pana Schovance za jeho nasazení policie nominuje na ocenění Gentleman silnic.

Nebezepečná jízda řidiče pod vlivem pokračovalo až k lesní cestě, kde senior zastavil a vypotácel se z auta. V tu chvíli jeho pronásledovatel neotálel, vytáhl klíčky ze zapalování a společně s manželkou i výtečníkem vyčkali na příjezd policejní hlídky. Ta podrobila seniora dechové zkoušce, při které nadýchal 3,13 promile. Při opakované zkoušce pak výsledky vykazovaly „jen“ 2,61 promile.

Z místa policisté seniora převezli k odběru krve. „Její rozbor nám především odpoví na otázku, kdy začal pít a také upřesní jeho hladinu alkoholu v krvi. Muž totiž tvrdil, že si dal před jízdou dvě piva a teprve po jízdě se trochu napil vodky. Tomu mohli policisté jen těžko uvěřit, když se v autě povalovaly dvě nenačaté lahve od vodky a on nebyl schopen vysvětlit, ze které lahve pil a jakpak asi,“ dodala Baláková.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay

Štítky Českolipsko, Liberecký, opilec, policie, řidič, silnice, Renault, okres Česká Lípa, Mnichovo Hradiště, Mimoň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odvážný muž se snažil zastavit opilého řidiče. Ten ho málem přejel a táhl několik metrů po silnici  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.