Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pes přeskočil plot a zakousl se do ovčáka. Senior zachraňující psa přišel o kus prstu

Lékaři museli třiasedmdesátiletému seniorovi amputovat zdevastovaný článek prstu poté, co německého ovčáka na jeho zahradě napadl sousedovic pes rasy bandog. Majitel agresivního psa se přitom nezajímal o zdraví poraněného seniora ani jeho ovčáka.

K incidentu došlo před pár dny v Novinách pod Ralskem na zahradě seniora. „Pes ze sousedství plemene Bandog přeskočil 1,5 metru vysoký plot a na pozemku oznamovatele se zakousl do krku jeho německého ovčáka,“ informovala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Senior se snažil svého psa ochránit, přitom se mu ale útočící zvíře zakouslo do pravé ruky. „Rozzuřeného, robustního psa s velkými obtížemi zpacifikoval a odtáhl domů jeho majitel, který se ale následně vůbec nezajímal o zdravotní stav zraněného důchodce,“ komentovala Baláková s tím, že ani poté, co majitel rozzuřeného psa zavřel, nejevil zájem o to, co jeho zvíře způsobilo.

Pes dle svědků neútočil poprvé

Manželka seniora, sama velmi rozrušená, tak muže okamžitě převezla do zdravotnického zařízení. Zranění museli lékaři okamžitě operovat a amputovat článek prstu. Případem se policisté zabývají jako ublížením na zdraví z nedbalosti. „Svědci hovoří o tom, že to nebylo poprvé, co ve vesnici obávaný bandog majiteli utekl a napadl jiného psa na pozemcích sousedů,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky pes, útok, Noviny pod Ralskem, Českolipsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pes přeskočil plot a zakousl se do ovčáka. Senior zachraňující psa přišel o kus prstu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.