Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zoufalý muž chtěl spáchat sebevraždu. Chystal se skočit ze skalní vyhlídky u Semil

Sebevraha na známé vyhlídce Krkavčí skála nad Semily ohlásil minulý týden policistům svědek. Na místo se tak okamžitě vydala hlídka policistů, která byla úspěšná a muže se jim podařilo přesvědčit, aby svůj život ještě nekončil.

Nadstrážmistr Petr Bárta a jeho kolega nadstrážmistr Jiří Špaček na oznámenou událost zareagovali rychle. „Od hlavní silnice běželi lesní pěšinou až k samotné vyhlídce, kde spatřili onoho muže, jenž stál za zábradlím, které běžně chrání turisty před pádem ze skály. Ten se konstrukce sotva znatelně přidržoval,“ popsala dramatickou situaci mluvčí policie Adéla Fialová.

Policisté tak vyhodnotili, že tento případ nebude jen tak. „Pokusili se s ním navázat hovor, avšak v první fázi odmítal komunikovat a vyhrožoval, že pokud se přiblíží, skočí. Naši kolegové se tedy stáhli na přiměřenou vzdálenost a snažili se jej přesvědčit, aby si svůj čin rozmyslel,“ dodala mluvčí.

Muž jim pak začal vyprávět o osobních problémech a životních nezdarech a policisté toho využili a k muži se nenápadně přibližovali. „Pak už jen vyčkali na chvíli, kdy se nešťastník podíval ze skály dolu. Policisté usoudili, že právě v tuto chvíli je ten nejvhodnější okamžik zakročit. Hbitě přiskočili a muže uchopili za ruce a trup. Za pomocí hasičů a již přítomné zdravotnické záchranné služby se jim jej podařilo přemístit zpoza zábradlí do bezpečného prostoru,“ řekla Fialová.

Podle obou zachránců ale nešlo o nic výjimečného. „Neváhali jsme ani minutu a jednali naprosto přirozeně, naše práce je naším posláním a myslím, že by to udělal každý,“ shodli se nadstrážmistři.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, sebevrah, Semily, krkavčí skála, vyhlídka, skála, Petr Bárta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoufalý muž chtěl spáchat sebevraždu. Chystal se skočit ze skalní vyhlídky u Semil  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.