Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Marihuanu a pervitin prodával přímo z okna bytu. Muži z Frýdlantska hrozí deset let vězení

Liberečtí kriminalisté spolu s krajským Toxi týmem nedávno dokončili úspěšnou akci nazvanou "Pilka", při které se jim podařilo zadržet 42letého muže z Frýdlantska. Ten drogy prodával přímo z okna svého bytu. Muž byl přitom za obdobnou činnost trestán už v minulosti.

Při prodeji drog si vypiloval sofistikovanou techniku prodeje. Nemusel se nijak namáhat a zákazníci si k němu chodili sami. „Prodeje se v drtivé většině uskutečňovaly přes „výdejní okénko“. Takřka kdokoli měl zájem, ať již o marihuanu nebo pervitin, přispěchal k okénku mužova bytu a tak, jako například funguje výdej hamburgerů ve fast foodu, fungoval i prodej omamných a psychotropních látek,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Kriminalisté specializovaní na potírání drogové kriminality zmapovali na více jak tři stovky prodejů marihuany a pervitinu. „Zajištění dostatečného množství důkazních prostředků vyvrcholilo v zadržením podezřelého muže přímo v místě jeho bydliště. Při domovní prohlídce kriminalisté nalezli nejen finanční hotovost, ale také předpřipravené prodejní zboží v podobě více jak 200 gramů marihuany a pervitinu,“ dodal mluvčí.

Vyšetřovatelé už muži sdělili podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, a podali podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. „Podnět byl akceptován a recidivista si tak na rozhodnutí o trestu počká v cele vazební věznice,“ uzavřel Robovský.

V případě odsouzení mu může hrozit trest odnětí svobody od dvou do deseti let.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, drogy, frýdlanstko, výdejní okénko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marihuanu a pervitin prodával přímo z okna bytu. Muži z Frýdlantska hrozí deset let vězení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.