Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Smrt seniorky v Jizerkách, loupež v Liberci. Policisté řešili na Silvestra skoro stovku událostí

Letošní Silvestr skončil tragicky pro rodinu, která trávila poslední den v roce 2015 v Janově nad Nisou. Po čtyřiasedmdesátileté ženě, která měla v plánu oslavit příchod nového roku s rodinou v Jizerských horách, pátrali policisté od večerních hodin. Žena kolem 18:00 vyrazila pěšky ke známým, zpátky domů už ale nedošla. Když rodina zmizení ženy ohlásila policii, rozjela se pátrací akce.

"Nasazen byl i pes. Paní našli mrtvou ve 23:17 v korytě potoka. Bylo to na trase, po níž šla. Přivolaný lékař už jí nemohl pomoci. Vypadá to na nehodu," řekla mluvčí policie Ivana Baláková. Co se stalo, policie zjišťuje, příčinu smrti by měla zjistit nařízená soudní pitva.

Policie měla o silvestrovské noci všeobecně hodně práce. Kriminalisté vyšetřuje brutální napadení, které se stalo na Nový rok kolem 1:30 na chodbě panelového domu na sídlišti Špičák v České Lípě. "Před jedním bytem došlo ke konfliktu dvou mužů, který vyvrcholil napadením. Devatenáctiletý mladík zaútočil s baseballovou pálkou v ruce na o deset let staršího muže. Ten s vážným poraněním hlavy skončil na jednotce intenzivní péče v nemocnici," popsala Ivana Baláková. Útočník je podle ní v policejní cele. "Okolnosti případu kriminalisté zjišťují, zatím není ani právní kvalifikace skutku," dodala.

Policie také vyšetřuje také požár prodejny stavebnin v Semilech, který dnes ráno někdo zřejmě úmyslně založil. Škoda ale byla jen 20 tisíc korun. "Jen od půlnoci přijali na lince 158 celkem 89 různých oznámení, hodně bylo stížností na rušení nočního klidu," řekla Ivana Baláková. Policie také řeší loupež v České Lípě, při níž čtyřicetiletý muž přišel o telefon. V Liberci zase šestapadesátiletou ženu okradl na Silvestra na ulici neznámý lupič o kabelku. "Žena se kabelky nechtěla vzdát, strhl ji na zem, vážné zranění naštěstí žena neutrpěla. Škodu ale odhadla na 4900 korun," dodala mluvčí.

Nezastavili se také hasiči, kteří za posledních 24 hodin zasahovali u více než dvou desítek událostí a požárů. O nich jsme psali zde.

Na liberecké záchytce skončilo během noci ze čtvrtka na pátek šest lidí, nejmladšímu chlapci bylo 15 let. Řadu lehce poraněných museli ošetřit lékaři na traumatologii.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky silvestr, policie, rodina, Jizerské hory, Liberec, Janov nad Nisou, Česká Lípa, Tanvaldský Špičák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smrt seniorky v Jizerkách, loupež v Liberci. Policisté řešili na Silvestra skoro stovku událostí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.