Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Remíza na Baníku na skupinu o titul nestačí. Slovan nyní čekají Teplice

Liberecké fotbalisty třetí rok po sobě čeká účast v prostřední skupině. Rozhodlo o tom třicáté ligové kolo, když uhrál remízu na Baníku, kde přitom prohrával už 0:2. Jenže Slovácko získalo také bod a do titulové skupiny tak jde moravský tým. Slovan nyní čeká play off v prostřední skupině, kde vyzve Teplice. První utkání odehraje venku.

Slovan vstoupil do utkání výborně a už v první minutě Tetour mířil do tyče. Jenže pak na dlouho přepustil aktivitu domácím. Ve 12. minutě se poprvé ukázal Vliegen, který chytil Kubalovu hlavičku. Ve 20. minutě ale bylo zle. Žambůrek ve vápně fauloval Buchtu a Ewerton penaltou nepohrdl – 1:0.

Domácí pak vládli, ve 34. minutě měl další možnost Kubala a poté Vliegen vychytal Jurošku. Až poté se probrali hosté. Nejprve Višinský v ideální možnosti napálil jen Markoviče, po rohu se ke střele dostal Fukala a Markoviče zastoupil na brankové čáře jeden z obránců. V nastavení pak pálil Preisler, jeho rána ale šla těsně vedle tyče.

Jenže pokud chtěl Slovan ve druhé půli útočit na otočení výsledku, začal nejhůře, jak mohl. Tetour po centru nezvládl odhlavičkovat a Kpozo měl jednoduchou práci – 2:0.

V 55. minutě Slovan snížil. Kulenovič obral o míč Lischku a nadvakrát našel Tuptu. Ten z otočky překonal Markoviče – 2:1. Poté dvakrát zahrozil Baník, ani jednou ale Vliegen nemusel zasahovat.

V 63. minutě mohlo být vyrovnáno. Horský se po přiťuknutí Kulenoviče dostal k míči, ale rána mu úplně nesedla a míč tak sebral Markovič. V 69. minutě se Slovanu podařilo vyrovnat. Tupta z rohu našel hlavu Prebsla a Markovič byl bez šance – 2:2.

V 83. minutě Baník dokázal vstřelit gól, jenže Adediran byl snad ve třímetrovém ofsajdu, asistent rozhodčího nepochopitelně nemával a ofsajd musel najít VAR.

Slovan v závěru potřeboval přidat třetí branku a tlačil se do útoku, jenže vytouženou branku nepřidal.

Baník Ostrava - Slovan Liberec 2:2 (1:0)

Branky: 20. Ewerton z pen., 46. Kpozo - 55. Tupta, 68. Prebsl. Žluté karty: 34. Preisler, 68. Tetour - 85. Adediran, 88. Tanko. Rozhodčí: K. Rouček - I. Nádvorník, J. Hurych; VAR: T. Kocourek, AVAR: R. Kotík

FC Baník Ostrava: Markovič - Juroška (73. Pojezný), Blažek, Lischka, Kpozo - Boula, Šín - Buchta (68. Rusnák), Klíma (73. Adediran), Ewerton - Kubala (68. Tanko)

FC Slovan Liberec: Vliegen - Fukala, Chaluš, Prebsl - Ghali, Tetour (73. Varfolomejev), Žambůrek (87. Doumbia), Preisler - Višinský (61. Horský), Kulenović (73. Kok), Tupta (87. Letenay)

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, baník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Remíza na Baníku na skupinu o titul nestačí. Slovan nyní čekají Teplice  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.