Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tygři odmítli konec sezony. Spartu porazili 4:2 a sérii vrací do Prahy

Čtvrté utkání série museli liberečtí hokejisté vyhrát, a to se ji nakonec povedlo. Spartu porazili 4:2 a čtvrtfinále tak bude pokračovat v pondělí v Praze. V sobotním utkání se předvedl především domácí brankář Kváča, který ukázal několik skvělých zákroků.

První třetina začala z obou stran opatrně, ty největší šance přišly až v jejím závěru. V 18. minutě pálil Polášek, poté Horák, ale Kváča obě možnosti zlikvidoval. Půl minuty před koncem ujel Zachar, který našel Dlouhého. Ten pálil z první a Machovský se stihnul přesunout.

Branky tak začaly padat až ve druhé třetině. Ve 24. minutě s puk odrazil ke Klepišovi, který ho pohotově doklepl do sítě – 1:0. Jenže domácím vedení nevydrželo ani tři minuty. Sobotka našel najíždějícího Poláška a ten přesnou ranou vyrovnal – 1:1.

Poté přišla přesilovka Liberce a domácí ji využili, i když kuriózně. Klapka se po nahození Vlacha snažil vystřelit, jenže do puku plácl hostující Stoljarov a překonal vlastního brankáře – 2:1.

Sparta v závěru třetiny měla dvě dobré možnosti, proti Řepíkovi i Buchtelemu ale dokázal zasáhnout Kváča.

Třetí třetinu začala Sparta zostra. Chlapík se po minutě hry ocitl před Kváčou a trefil tyč. Poté se na Machovského řítil Jelínek, ale Machovský zasáhl. Sparta poté zvyšovala tlak, gólové šance ale nepřicházely. A tak v 51. minutě udeřili domácí. Klepiš za bránou obral o puk Dvořáka, našel Rosandiče a ten propálil vše, co mu stálo v cestě – 3:1.

O minutu později to mohlo být o tři branky. Ivan propálil Machovského, jenže puk klouzající do sítě odehrál jeden ze sparťanských obránců.

Sparta mohla šest minut před koncem snížit. Před Řepíkem byla úplně prázdná brána, Kváča ale zázračně zachránil. Na střelu Pavelky v dalším střídání už ale nestačil – 3:2. Kváča byl hlavní postavou i o chvíli později. Chlapík pálil na odkrytou bránu, jenže domácí brankář se opět stačil přesunout.

V závěru hosté odvolali Machovského a domácí potvrdili vítězství. Rychlovský našel osamoceného Grígera a ten poslal kotouč do prázdné brány. Závěrečné sekundy byly emotivní. Stoljarov sestřelil Šmída a šel pod sprchy. Série se tak vrací do Prahy.

Bílí Tygři Liberec - Sparta Praha 4:2 (0:0, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 24. Klepiš (Melancon), 33. Klapka (J. Vlach), 51. M. Rosandić (Klepiš), 60. Gríger (Rychlovský) – 27. A. Polášek (M. Řepík), 55. T. Pavelka. Rozhodčí: Lacina, Šír – Lederer, Lučan. Diváci: 6135

Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – L. Šmíd (A), M. Ivan, M. Rosandić, Štibingr, Kolmann, Melancon, Aubrecht – Faško-Rudáš, Filippi, Klepiš – J. Vlach, P. Jelínek (C), Klapka – A. Dlouhý, Gríger, M. Zachar – Rychlovský, J. Šír, A. Najman.

HC Sparta Praha: Machovský (J. Hudáček) – Matuškin, David Němeček, A. Polášek (A), T. Pavelka, Moravčík, Tomáš Dvořák, Jurčina – M. Forman, Sobotka (A), M. Řepík (C) – Chlapík, Vitouch, Tomášek – E. Thorell, R. Horák, Buchtele – J. Strnad, Stoljarov, Dvořáček.

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, sparta, AC Sparta Praha, Tomáš Dvořák, Bílí Tygři Liberec, FC Slovan Liberec, HC Sparta Praha, David Němeček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři odmítli konec sezony. Spartu porazili 4:2 a sérii vrací do Prahy  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.