Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

SKI Bižu plánuje investovat 40 milionů korun na Tanvaldském Špičáku

Bezmála 40 milionů korun se chystá příští rok investovat společnost SKI Bižu do rozvoje největšího jizerskohorského střediska na Tanvaldském Špičáku. V plánu je vybudování druhé čtyřsedačkové lanovky. Ta nahradí vlek a bude obsluhovat černou sjezdovku a novou sjezdovku Kostelní.

SKI Bižu provozuje v Jizerských horách největší zimní střediska na Tanvaldském Špičáku, Severáku a v Bedřichově. Takzvaná Skiaréna Jizerky má společný odbavovací systém a střediska v zimní sezoně propojují skibusy.

"K dispozici je 18 kilometrů sjezdovek a vleky a lanovky s přepravní kapacitou 17.420 osob za hodinu, upravuje se také 180 kilometrů běžeckých tras Jizerské magistrály," řekl ředitel společnosti Pavel Bažant.

Už před letošní zimní sezonou podle Bažanta investovala SKI Bižu do rozvoje svých areálů přes 22 milionů korun. "Vyměňovali jsme dožilé potrubí zasněžovacích systémů na Severáku a Tanvaldském Špičáku, tam jsme navíc systém doplnili o nové koncové prvky a rozšiřujeme automatizaci celého systému. To by mělo zvýšit rychlost a efektivitu zasněžování sjezdovek," řekl Bažant. Modernizuje se podle něj také odbavovací systém, úpravou prošla i parkoviště.

Na Tanvaldském Špičáku plánuje SKI Bižu rozšíření sjezdovek. Největší rozšíření čeká černou sjezdovku, která má dnes v nejširším místě 65 metrů a podle Bažanta by se měla rozšířit zhruba na 100 metrů. To umožní, aby vedle sebe trénovali závodníci a sjezdovku mohli zároveň využít i běžní lyžaři. Rozšíření čeká i Slalomák a Turistickou sjezdovku. Pro příští sezonu to ale ještě podle Bažanta zřejmě hotové nebude. "V současné době se zpracovává oznámení EIA," vysvětlil. Připravuje se také rozšíření služeb lyžařské školy, půjčoven a pokladen na Severáku, které kapacitně přestávají stačit.

Autoři

Štítky Tanvald, Tanvaldský Špičák, lyže, lyžování, SKI Bižu, sjezdovka, Severák, Jizerské hory, Bedřichov, Jizerská magistrála

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SKI Bižu plánuje investovat 40 milionů korun na Tanvaldském Špičáku  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.