Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Norská legenda Petter Northug pojede Benzina Sprint v rámci Jizerské 50

Do Jizerek míří jedna z největších ikon běžeckého lyžování a podle mnohých možná ta úplně největší. Petter Northug, bývalý norský reprezentant, dvojnásobný olympijský vítěz a třináctinásobný mistr světa se zúčastní pátečních sprinterských závodů Benzina na 53. ročníku ČEZ Jizerské 50.

„V rámci seriálu Ski Classics to bude můj letošní druhý závod, pak už mě čeká jen švédský Vasův běh,“ říká na úvod čtyřnásobný medailista z Olympijských her v kanadském Vancouveru Petter Northug. Do Česka zamíří ve čtvrtek 6. února, o den později se postaví na start Benzina Sprintu.

„Je pro mě velkou motivací zazávodit si na specifické trati v Jizerských horách, kterou musím nejdříve trochu poznat. I proto vyrážím o den dříve, i když se závody Benzina Sprintu jedou až v pátek večer,“ pokračuje vítěz Tour de Ski z roku 2015.

„Těší nás, že se díky navýšení odměn podařilo získat na Benzina Sprint legendárního Pettera Northuga. Čeští fanoušci tak budou mít jedinečnou šanci vidět v akci jednu z největších osobností lyžařského světa. Jeho účast je tou nejlepší pozvánkou na páteční Benzina Sprint,“ říká Marcin Stefaniak, ředitel marketingu Benziny.

Kdo všechno mu bude soupeře zatím není jasné. Co se ale ví, jsou prize money, které byly oproti předchozím ročníkům významně navýšeny díky titulárnímu partnerovi Benzina. 

Odměny pro vítěze Benzina Sprintu shodné pro muže i ženy

  1. místo   100 000 Kč
  2. místo     50 000 Kč
  3. místo     30 000 Kč
  4. místo     20 000 Kč
  5. místo     15 000 Kč
  6. místo     10 000 Kč

    Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

    Tisková zpráva

    Štítky Petter Northug, jiz50, jizerská 50, závody, lyžování, Benzina, sprint, Jizerská padesátka, Jizerské hory, ČEZ, olympijské hry, Vasův běh, Ski Classics, Česko

    Komentáře

    Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

    Norská legenda Petter Northug pojede Benzina Sprint v rámci Jizerské 50  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

    Můj profil Bez reklam

    Přihlášení uživatele

    Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

    Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
    kodexem
    a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

    Zapomenuté heslo

    Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.