Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Florbalisté začali výhrou, Vinohrady porazili 5:2

Liberečtí florbalisté vstoupili vítězně do osmifinále play off florbalové extraligy, když v domácí hale porazili před třemi stovkami diváků Vinohrady 5:2. Druhý zápas série hrané na dvě vítězné zápasy se hraje ve čtvrtek na Vinohradech.

Liberec o výhře rozhodl povedenou první třetinou. Ve čtvrté minutě vyběhl Faksa po nahrávce domácího kapitána Wienera do střelecké pozice a umístil balonek k tyči. Následně si oba v přesilovce vyměnili role a Wiener zvyšoval na 2:0. Ještě předtím navíc za Křepelkou zacinkala tyčka. Vinohrady mohly snížit také v početní výhodě, ale Chladovi pomohlo břevno. Už na 3:0 zvyšoval v 16. minutě zblízka Janeček.

Ve vyrovnané druhé části nejprve snížili hosté z metropole. Povedeným lobem se o to postaral Ondřej Plíhal a brzy na to pomohla jinak dobře chytajícímu libereckému gólmanovi i konstrukce. O návrat Severočechů do třígólového náskoku se postaral zblízka Jakub Kopecký. V posledním dějství měli hráči SKV řadu šancí na snížení a dramatizaci duelu, ale nevyšla jim ani hra v šesti. Při ní navíc v samotném závěru inkasovali z hole Marka Korycha. Definitivní tečku pak udělal Antonín Pražák, který ale Liberci radost z vítěztví a vedení v sérii 1:0 nezkazil.

Matěj Klucho (trenér Liberec): „Rozhodla lepší hra na balonu a první třetina, která byla hodně energická. Odskočili jsme o tři góly a ten rozdíl byl klíčový. Celou sezonu jsme bojovali s oslabením a hrou 5 na 6, jsem rád, že se tyto věci posouvají. Ubránili jsme i pasáž hry 4 na 6. Na konci nám docházely síly, ale naše hra v oslabení byla lepší, a i díky tomu jsme utkání dovedli do vítězného konce. V Praze chceme sérii ukončit. Víme, v čem můžeme být lepší a doufám, že předvedeme výkon jako v dnešním zápase."

FBC Liberec – Královské Vinohrady 5:2 (3:0, 1:1, 1:1)

Branky: 4. Faksa, 11. Wiener, 16. Janeček, 33. Kopecký, 60. Korych – 25. Plíhal, 60. Pražák. Rozhodčí: Kropáček – Novák. Vyloučení: 4:3, navíc Rozkovec (LIB) 2+2. Využití: 1:0. Diváků: 304. Zásahy brankářů: Chlad 19 – Křepelka 19.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FBC Liberec

Štítky fbc liberec, florbal, superliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalisté začali výhrou, Vinohrady porazili 5:2  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.