Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

V některých částech kraje nasněžilo, silničáři radí opatrnost

V některých částek Libereckého kraje se dnes objevil slabý sněhový poprašek. Řidiči by tak měli být za volantem opatrnější.

V horských oblastech v Libereckém kraji ráno nasněžilo, silničáři doporučují zvýšenou opatrnost. Pozor by si měli dát hlavně řidiči kamionů na silnici 10 z Tanvaldu na Harrachov a dál do Polska. Leží tam sníh a silnice může klouzat, problémy by tak mohli mít ve stoupáních. Sníh ale poměrně rychle odtává, řekl ČTK Petr Šén, ředitel společnosti Silnice LK, která má krajské silnice na starosti.

Sněžení podle meteorologů souvisí s přechodem studené fronty, která přinesla ochlazení. Dnes ráno se teploty pohybují od nuly do pěti stupňů. V nižších polohách se většinou objevují přeháňky dešťové, ve vyšších polohách ale přecházejí ve sněžení. Hlavní tahy jsou většinou jen holé a mokré a platí to i pro silnice nižších tříd. Výjimkou jsou oblasti Jizerských hor a Krkonoš.

Přes den by mělo podle meteorologů srážek ubývat a bude se vyjasňovat. Teploty mohou vystoupat až k deseti stupňům. Meteorologové ale varují před větrem, který může v nárazech dosahovat až 75 kilometrů v hodině. K večeru bude ale slábnout.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Liberecký, Liberecký kraj, Silnice LK a.s., Polsko, Harrachov, Tanvald, Krkonoše, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V některých částech kraje nasněžilo, silničáři radí opatrnost  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.