Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Chceš vědět, jaký to je být včelařem? Pojď si to vyzkoušet do Smržova

Vyrobit si domácí med je snem mnoha lidí. Včelařství ale určitě není jednoduché. Co to všechno vlastně obnáší? To zjistíte v projektu Včelařem na zkoušku. Získáte tak řadu jedinečných zkušeností a proniknete do světa včelařství.

Bez práce nejsou koláče. A bez práce není ani med. Včelař toho musí hodně zvládnout. A co všechno, to se dozvíte na včelí farmě ve Smržově. Nemusíte se bát ani toho, že odejdete celí pobodaní. „Každý bude na místě vybaven ochrannými pomůckami v podobě kukly a rukavic. I přesto nemůžeme tuto zábavu doporučit osobám alergickým na bodnutí hmyzem,“ uvedl mluvčí kraje Jan Mikulička.

Při návštěvě včelnice uvidíte nejen ukázkové úly, ale seznámíte se i s ošetřováním včelstev a dokonce si vyzkoušíte třeba vybírání medných plástů z medníků. „Návštěvníci si vyzkouší i vytáčení medu, jeho čištění i stáčení do sklenic,“ doplnil Mikulička.

Pokud se ale chcete do včelařství ve Smržově opravdu vhrnout, počítejte s tím, že sem budete muset zajet aspoň jednou měsíčně. „Od každého účastníka očekáváme aktivní účast při ošetřování včel a ostatních prací alespoň jednou za měsíc,“ uvedl Tomáš Moravec ze včelí farmy. Projekt včelí farmy, o kterém se dozvíte více na stránkách www.vcelysmrzov.cz, je finančně podporován Libereckým krajem v rámci dotačního programu Řemeslná a zážitková turistika.

Foto pixabay.com

Štítky včely, včelí farma, Smržov, Českolipsko, med, včelařství, statek, projekt

Chceš vědět, jaký to je být včelařem? Pojď si to vyzkoušet do Smržova  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.