Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Měla by začít výstavba další části obchvatu České Lípy, o tématu se bude diskutovat s občany

V roce 2022 by měla odstartovat výstavba další části obchvatu České Lípy. Dlouho očekávaná stavba, která by výrazně odlehčila provozu, rozdmychává už dlouho bouřlivé diskuze. Příští úterý proběhne setkání s občany právě na toto téma.

Z celého obchvatu je zatím hotová jen kratičká část v podobě mostu a silnice od autodromu v Sosnové směrem na Dubici. „V roce 2022 by měla začít výstavba silnice z Dubice do Dolní Libchavy,“ uvedla mluvčí města Kristýna Kňákal Brožová. Na posledním úseku by se mělo začít pracovat o rok později.

V úterý 5. listopadu proběhne od 16 hodin veřejné setkání s občany v KD Crystal. „O stavbu obchvatu se samozřejmě zajímám. Pravidelně probíhají jednání s Ředitelstvím silnic a dálníc Liberec, kde řešíme problémy, které se během přípravy stavby vyskytly,“ sdělila starostka Jitka Volfová. Setkání by mělo pomoci zodpovědět občanům veškeré jejich dotazy. 

Kromě vedení města se setkání zúčastní i ředitel ŘSD. „Občané tak budou moci získat informace přímo u zdroje v podobě investora a lidí, kteří stavbu připravují,“ dodala Volfová.

Foto kraj-jihocesky.cz

Štítky obchvat, Česká Lípa, doprava, stavba, silnice, Jitka Volfová, Kulturní dům Crystal, Dolní Libchavy, Ředitelství silnic a dálnic, Liberec

Měla by začít výstavba další části obchvatu České Lípy, o tématu se bude diskutovat s občany  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.