Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Opravy mostu, komunikací i chodníků. Lípa na ně dá 16 milionů korun

V letošním roce plánuje město Česká Lípa řadu oprav místních komunikací, do kterých investuje více než 16 milionů korun.

Nejdražší akcí, kterou město letos plánuje, je oprava historicky významného kamenného mostu v Písečné. „Náklady na tuto akci jsou odhadovány na 4 miliony korun,“ sdělila mluvčí města Kristýna Kňákal Brožová. Ve městě stával ještě jeden podobný most, ten ale strhla před lety povodeň, město tak chce zachránit aspoň tento.

Dále se Česká Lípa chystá na opravu silnice z Heřmaniček do Veselí. Tato cesta je hojně využívaná i cyklisty. Za více než 3 miliony korun dojde k obnově povrchu i propustků a nájezdů. „Hotová je také oprava cyklostezky Vlčí Důl. Město letos opravilo zbytek trasy,“ komentovala Kňákal Brožová.

V plánu má město také opravit chodník za areálem základky na sídlišti Sever, chodník v Mánesově ulici a kompletní opravy chodníků a vozovky by se měla dočkat i ulice Pod Hůrkou na Svárově, konkrétně v úseku mezi ulicemi Lukostřelecká a Vrchlického.

Česká Lípa také obnovila komunikaci v Pražské ulici na sídlišti Lada. „Dalších oprav by se mělo dočkat parkoviště u Banca,“ dodala mluvčí. Mimo jiné bude odstraněn objekt, který sloužil pro výběrčí parkovného. Navíc Česká Lípa využije technologii silkot pro opravu výtluků. Tato technologie umožňuje opravit plošně omezené poruchy v době, kdy zrovna není možné využít klasickou obalovou směs.

Ohodnoť článek

Foto MMHK

Štítky Českolipsko, oprava, chodník, Česká Lípa, Heřmaničky, Veselí, Svárov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy mostu, komunikací i chodníků. Lípa na ně dá 16 milionů korun  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.