Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V ulici Purkyňova u českolipské nemocnice vznikne kruháč

Současnou mnohdy složitou dopravní situaci na křižovatce ulic U Nemocnice a Purkyňova v České Lípě by měl vyřešit kruháč. Vytvořit vhodné řešení zdejšího místa by měla firma ADVISIA za 988 tisíc.

Firma nyní musí vypracovat kompletní projektovou dokumentaci, která by měla navrhnout nejvhodnější řešení tohoto místa. „Součástí návrhu musí být zajištění výjezdu sanitek z areálu nemocnice do křižovatky a posunutí zastávky MHD,“ uvedla mluvčí města Kristýna Kňákal Brožová.

V budoucny by měla být zastávka blíž křižovatce. Ačkoliv se to může zdát jako poměrně nedůležitá změna, díky posunu by mohla být zastávka obsluhována i více spoji. V rámci zakázky musí společnost zajistit také geodetický, hydrogeologický a geologický průzkum.

„V dopravní špičce je v tomto místě obtížné odbočit, zvlášť po zjednosměrnění ulice Pod Špičákem,“ sdělila starostka Jitka Volfová. K tomu se přidal zájem kraje vybudovat zmíněný výjezd záchranné služby. Po dokončení projektové části bude město s krajem jednat o spolufinancování projektu.

Ohodnoť článek

Foto Jan Homolka

Štítky Českolipsko, Purkyňova, doprava, nemocnice, Česká Lípa, Jitka Volfová, Špičák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V ulici Purkyňova u českolipské nemocnice vznikne kruháč  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.