Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Do konce měsíce jsou v České Lípě uzavřeny ulice na Slovance a Holém vrchu

Do konce listopadu bude v ulicích na Slovance a Holém vrchu v České Lípě probíhat pokládka optokabelů T-Mobile.

Pokládka se týká ulic Arbesova, Roháče z Dubé, nám. Osvobození, Havlíčkova, Železničářská, Západní, Kovářova, Wolkerova, Slovanka, Bezručova, V Cihelně, Bendlova, Na Nivách, Antonína Sovy, Na Blatech, Ruská, Příčná, Heroutova, Hálkova, Děčínská, Jiřího z Poděbrad, Zahradní, Jižní, Tylova, Větrná a Vrbová.

Město stavbu kontroluje a přebírá pouze kvalitně dokončené úseky. „Chápeme, že rozkopané chodníky občany obtěžují,“ sdělila starostka Jitka Volfová. Město svolalo k postupu stavby i jednání. „Se zástupci investora byl probrán postup a zároveň byl jasně předložen náš požadavek, že je potřeba práce zintenzivnit tak, aby byl dodržen termín,“ komentovala Volfová.

I na této stavbě se projevil koronavirus a původní zhotovitel neplnil postup dle harmonogramu. Proto ho nahradila firma nová. Zkoordinovat všechny práce s ostatními správci sítí ale přesto není snadné. „Než se chodník uzavře, je nutné získat souhlas od všech dotčených správců sítí,“ dodala starostka s tím, že žádá obyvatele o trpělivost.

Některé ulice se přesto nepodaří udělat letos. Proto se stavbaři pustí do ulic Kinského, Hornova, Salusova, Českokamenická a Nawkova až příští rok.

Ohodnoť článek

Foto mucl.cz

Štítky Českolipsko, kabely, T-Mobile, Česká Lípa, Holý vrch, Jitka Volfová, Jiří z Poděbrad, Antonín Sova, Jan Roháč z Dubé, Ruská, Větrná, Na Nivách

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do konce měsíce jsou v České Lípě uzavřeny ulice na Slovance a Holém vrchu  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.