Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policie pátrá po lupiči. Chytil prodavačku pod krkem a vytáhl na ni nůž

Kriminalisté z Českolipská pátrají po lupiči, který přepadl prodejnu potravin v České Lípě a ohrožoval zde pětapadesátiletou prodavačku.

Lupič po ženě požadoval peníze. Utekl, aniž by si něco odnesl. V případě dopadení mu hrozí až desetiletý trest. V tiskové zprávě o tom dnes informovala českolipská mluvčí policie Ivana Baláková.

Loupežné přepadení se stalo ve středu kolem 17:30 v prodejně Rosa market v ulici Československé armády. Neznámý muž tam chytil pod krkem za oblečení prodavačku a vlekl ji před pokladnu. „V průběhu útoku navíc vytáhl kuchyňský nůž, který jí přiložil k tělu jako výhrůžku a křičel na ni, ať mu dá peníze. Žena se z takového stresu rozbrečela a také mu řekla, že v pokladně téměř žádné peníze nejsou, protože je už odevzdala," uvedla Baláková. V tu chvíli se podle mluvčí na místě činu objevila druhá prodavačka, kterou pachatel původně neviděl, protože uklízela v jiné části prodejny. „Zda ho zaskočila přítomnost druhé ženy v prodejně nebo ho odradil ženský pláč, nevíme, ale jisté je, že v ten okamžik všeho nechal, prodavačku pustil a z prodejny odešel s prázdnou," dodala mluvčí policie.

Svědkyně lupiče popsaly jako muže ve věku od 30 do 40 let, zhruba 180 centimetrů vysokého, silnější postavy. V době činu měl na sobě tmavé oblečení, zimní čepici a tvář mu zakrývala rouška. Mluvil čistou češtinou bez cizí intonace nebo vady řeči.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, kriminalita, loupež, Č. Lípa, prodavač, policie, peníze, Česká Lípa, Československá armáda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie pátrá po lupiči. Chytil prodavačku pod krkem a vytáhl na ni nůž  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.