Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Česká Lípa podraží až o čtvrtinu jízdné v hromadné dopravě

Město Česká Lípa od srpna zdraží jízdné v městského hromadné dopravě (MHD) přibližně o čtvrtinu. Více si cestující připlatí u hotovostních jízdenek, o něco méně u bezhotovostních jízdenek OPUSCARD.

Město zvedlo ceny jízdenek naposledy před devíti lety. Od té doby výrazně vzrostly náklady na provoz MHD. Podle vedení města ale není zvýšení jízdného nijak závratné. „Cestující se nemusejí příliš obávat, protože zvýšení ceny není velké. Navíc dojde i k urychlení odbavení, protože současné ceny přinášejí časové ztráty při manipulaci s penězi, nové ceny budou z tohoto hlediska výrazně příznivější,“ komentoval místostarosta České Lípy Jaroslav Turnhöfer.

Provoz MHD ročně stojí město desítky milionů korun. Pro letošek má Česká Lípa v rozpočtu vyčleněnou částku 56 milionů korun.

Nejvýraznější nárůst cen se týká hotovostních jízdenek. Zde si cestující připlatí o pětadvacet procent více. V praxi tak například za hodinovou přestupní jízdenku zaplatí nově dospělí dvacet korun, děti, studenti a senioři nad 65 let pět korun. V případě jízdenky OPUSCARD se ceny jízdenek zvýší o dvacet procent.

„Tato úprava by měla do městského rozpočtu přinést o cca 2,5 milionu více,“ doplnil místostarosta. V letošním roce by mělo zdražení přinést do městské kasy zhruba milion korun. 

Ohodnoť článek

Foto BusLine

Štítky Českolipsko, jízdné, Česká Lípa, doprava, MHD, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká Lípa podraží až o čtvrtinu jízdné v hromadné dopravě  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.