Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedenáctkrát odsouzený muž pobodal svého známého. Hrozí mu až osmnáct let za mřížemi

Devětačtyřicetiletý muž pobodal na ubytovně ve Stráži pod Ralskem svého známého. Sám pak na místo přivolal policii. Na rozsudek soudu si pachatel, který se v minulosti dopustil loupeže nebo znásilnění, počká ve vazbě.

Sám útočník přivolal policii na ubytovnu ve Stráži poté, co při potyčce pobodal svého známého. Do telefonu oznámil, že se na místě nachází krvácející muž. Na místo tak okamžitě kromě policie vyrazili také záchranáři. „Kvůli noži, kterým měl být oznamovatel vyzbrojen, jsme na místo vyslali také prvosledovou hlídku,“ informovala policejní mluvčí Ivana Baláková.

K události došlo v pátek kolem půl deváté večer.

Na místě policisté našli pachatele i zakrváceného muže, kterému žena z ubytovny poskytovala první pomoc. Devětačtyřicetiletého útočníka a oznamovatele v jedné osobě policisté na místě za použití donucovacích prostředků zadrželi. Dechová zkouška v jeho dechu odhalila 2,26 promile.

V minulosti byl obviněný muž jedenáctkrát odsouzen. Mimo jiné za loupež, únos, vydírání a nebo za znásilnění se zbraní. 

„Zraněného převezla zdravotnická záchranná služba do liberecké nemocnice na jednotku intenzivní péče chirurgických oborů. Lékaři konstatovali, že utrpěl minimálně jedenáct bodnořezných zranění, většina z nich směřovala do oblasti krku a tři rány ho bezprostředně ohrožovaly na životě,“ přiblížila mluvčí. Podle aktuálních informací byl zraněný muž již propuštěn do domácího ošetřování.

Incidentu předcházela hádka

Podle výpovědi recidivisty, ke které došlo až po jeho vystřízlivění, se se čtyřicetiletým pobodaným mužem znal z věznice. Ve Stráži se potkali náhodou a společně několik hodin holdovali alkoholu. V opilosti se ale pohádali a dotyčný na svého známého zezadu zaútočil nožem. „Pachatel se k pobodání přiznal a k události vypovídal. Následně si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro zločin vraždy ve stádiu pokusu,“ dodala mluvčí s tím, že mu nyní hrozí až osmnáctileté odnětí svobody.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Liberecký, vražda, Českolipsko, policie, ubytovna, Stráž pod Ralskem, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedenáctkrát odsouzený muž pobodal svého známého. Hrozí mu až osmnáct let za mřížemi  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.