Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Největší proutěné srdce v republice mají v České Lípě. Jeho výroba trvala sto padesát hodin

Česká Lípa se může pochlubit unikátem v podobě největšího proutěného srdce v celé republice. Rekord autorům Martinu Šimončičovi, Evě Slánské a dalším členům spolku Souznění potvrdila agentura Dobrý den zaměřující se na rekordy a kuriozity.

Na vytvoření největšího českého proutěného srdce padlo na 1500 vrbových proutků. Spolek strávil na jeho tvorbě celkem 150 hodin. „Vytvořili jsme největší proutěné srdce v ČR a je oficiálně zapsané v knize rekordů,“ pochlubili se autoři. Po dokončení ho autoři věnovali městu. Autoři srdce umístili Na Holý vrch. „V budoucnu jej můžeme přesunout i na další místa v České Lípě,“ sdělila starostka České Lípy Jitka Volfová.

Na výšku srdce měří 2,95 metru a na šířku 2,6 metru.

„Srdce jsem si byla osobně prohlédnout a je opravdu velmi krásné a především obrovské. Vážím si času, který autoři věnovali výrobě srdce, protože to udělali nezištně a čistě jen pro to, aby udělali radost jiným lidem,“ komentovala starostka.

Ze srdce mají radost i místní. „Patří vám velký dík. Je tam krásně a je to vaše zásluha. Jste lidičky na správném místě. Za mne jste jedničky z velkým srdcem,“ uvedla na sociálních sítích Agnes Z„Je krásné, hned jsme o tom s dětmi debatovali, kolik muselo dát práce. Gratuluji k rekordu,“ napsala Lucie H.

Ohodnoť článek

Foto Město Česká Lípa

Štítky Českolipsko, srdce, rekord, Česká Lípa, Jitka Volfová, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Největší proutěné srdce v republice mají v  České Lípě. Jeho výroba trvala sto padesát hodin  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.