Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dnes se otevřela okružní křižovatka v Zahrádkách, finální práce pokračují

Ředitelství silnic a dálnic České republiky dokončuje stavbu okružní křižovatky křižovatky v obci Zahrádky na Českolipsku. Dnes dopoledne se do tohoto úseku vrátil plný provoz. Informovala o tom, mluvčí ŘSD ČR Dana Zikešová.

Okružní křižovatka propojuje dvě silnice první třídy a důležité dopravní tepny č. 9 a 15. Dnes dopoledne bude křižovatka plně zprovozněna a dokončovací práce budou probíhat již za úplného provozu,“ sdělila dnes novinářům Zikešová. Podle ní se podařilo křižovatku uvést do provozu o čtrnáct dní dříve oproti původním předpokladům.

Práce provádí firma Strabag. Náklady na výstavbu pětiramenné okružní křižovatky dosahují bezmála 22 milionů korun. Do samotné křižovatky jsou kromě hlavních silnic zapojeny i motorest Na Kovárně a hostinec Na Staré poště. „Křižovatka má vnější průměr 40 metrů a je jednopruhová s jízdním pruhem šířky 5,50 metru,“ uvedla mluvčí.

Součástí jsou také ochranné ostrůvky. Nová křižovatka by měla přispět k vyšší bezpečnosti a plynulosti provozu. Bezpečnější bude i přecházení pro chodce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD ČR

Štítky silnice, doprava, Zahrádky, Českolipsko, kruhový objezd, Ředitelství silnic a dálnic, okres Česká Lípa, Česko, Strabag

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes se otevřela okružní křižovatka v Zahrádkách, finální práce pokračují  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.