Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Novým skateparkem by se Česká Lípa mohla pochlubit už na podzim

Město Česká Lípa bude hledat zhotovitele na výstavbu nového skateparku. Cena zakázky se dle předpokladů pohybuje okolo dvaceti milionů korun. Pokud vše půjde hladce, mohl by být skatepark hotový již na konci září.

Zakázka zahrnuje nejen vybudování skateparku a překážek, ale také chodníky, veřejné osvětlení nebo odvodnění celého areálu. „Členové místní komunity skaterů o nový skatepark velmi stojí, s městem intenzivně spolupracují a snaží se pomoci, aby vše probíhalo hladce. Především kvůli nim bych si přála, aby stavbu neprovázely žádné komplikace a oni si stihli v parku zajezdit ještě letos,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Nový skatepark v České Lípě by mohl být hotový již příští rok. Bude vhodný i pro parkour

Již příští rok by se Česká Lípa mohla dočkat nového skateparku. Ten vyroste nedaleko základní školy Špičák. Na jaře plánuje město hledat zhotovitele.

Podle Volfové ale bude skatepark, který vyroste na louce na základní školou 28. října, využitelný nejen pro skatery. Podle návrhu zde totiž bude možné pořádat i menší kulturní akce nebo závody. Původní skatepark vyrostl před Sportareálem v Barvířské ulici. „Skatepark byl v České Lípě vybudován v roce 2005, rok nato ke stávajícím překážkám přibyla U-rampa a park se dočkal rekonstrukce,“ informovala mluvčí Kristýna Kňákal Brožová s tím, že na současné místo se přesunul před osmi lety. Tento park ale již neodpovídá současným trendům, a navíc je ve špatném technickém stavu.

Budoucí skatepark bude rozdělen do dvou částí. „Větší bude sloužit jako skatepark a menší jako plocha s překážkami na parkour,“ dodal Kňakal Brožová. Místa budou od sebe vzájemně oddělena zelení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Česká Lípa

Štítky Českolipsko, Česká Lípa, skatepark, Jitka Volfová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým skateparkem by se Česká Lípa mohla pochlubit už na podzim  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.