Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nové povrchy i chodníky. Nový Bor investuje do oprav silnic přes deset milionů

Celkem sedm milionů korun letos investuje Nový Bor do oprav povrchů ve svých ulicích. Dalších pět milionů korun má připravených na opravy chodníků.

Jedním z největších projektů je pokračující rekonstrukce vodovodu a kanalizace v ulici Alšova přes náměstí Palackého a ulice Palackého. Práce by měly začít již v březnu v ulici Alšova, poté se přesunou do ulice Bratří Čapků. „Druhá část si vyžádá uzavírku části třídy T. G. Masaryka v křižovatce s ulicí Wolkerova (u Lékárny U Zlatého lva). Objízdná trasa povede z náměstí Míru přes Dvořákovu, Smetanovu a Husovu ulici,“ informovala za vedení Nového Boru Zdeňka Schreibová.

Po této fázi se dělníci vrátí do Alšovy ulice, kde budou dokončovat sítě ve směru k ulici Palackého. Poté zde město nechá kompletně opravit komunikace a chodníky.

V příštím měsíci by měla začít také rekonstrukce sítí v ulici Prokopa Velikého, rekonstrukce plynovodu, vodovodu a kanalizace potrvá až do podzimu. I zde se místní dočkají také nových povrchů. „Na jarní měsíce jsou naplánované opravy v Nádražní ulici. Město tu vymění rozlámané dlaždice, opraví šachty dešťových vpustí a lokálně vyspraví asfaltový povrch,“ informoval starosta Nového Boru Jaromír Dvořák.

Celoplošná oprava čeká také ulici Smetanova. Rekonstrukce sítí bude letos pokračovat v ulicích Luční a U Vodárny. Nových chodníků se dočkají novoborští v ulicích Liberecká, Česká a Hřebenka.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Českolipsko, Nový Bor, silnice, rekonstrukce, oprava, chodník, Jaromír Dvořák, Tomáš Garrigue Masaryk, Prokop Holý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové povrchy i chodníky. Nový Bor investuje do oprav silnic přes deset milionů  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.