Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Žena na Českolipsku zemřela kvůli otevřené zlomenině. Nikdo pomoc nezavolal, neměla pojištění

Žena tři týdny trpěla s otevřenou zlomeninou, nakonec zemřela. Nikdo nezavolal lékaře, protože neměla pojištění. Jejímu spolubydlícímu teď hrozí dva roky za mřížemi za neposkytnutí pomoci.

Nepochopitelný případ se odehrával na Českolipsku od konce února do 17. března letošního roku. Pětapadesátiletý Slovák sdílel v době, kdy k incidentu došlo, jednu domácnost se ženou už dva roky.

Oba Slováci se seznámili v Česku. On měl stálý finanční příjem, ona nebyla zaměstnaná a neměla ani zdravotní pojištění. „Tohle soužití fungovalo do doby, než letos v únoru doma nešťastně upadla a přitom utrpěla otevřenou zlomeninu krčku ramene,“ informovala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Lékaře nikdo nezavolal

Otevřená zlomenina, při které ženě trčely z rány kosti, musela být velmi bolestivá. Lékařskou pomoc však nepřivolala ani zraněná, ani její spolubydlící. Zhruba tři týdny tak žena trpěla a ztrácela se před očima.

„Rána na rameni jí začala bez lékařské péče hnisat a ona rychle slábla. V posledních dnech už nic nejedla a ani nepila a nebyla schopná chodit nebo jen vstát z postele,“ uvedla mluvčí.

Muž, kterého v současnosti trestně stíhá policie, jí podával léky na bolest a ránu dezinfikoval peroxidem. Naposledy ji viděl životu 16. března před odchodem do práce na noční směnu. Ráno ji pak doma nalezl již bez známek života a kontaktoval tísňovou linku 112.

„Dříve to neudělal podle jeho vyjádření proto, že jeho spolubydlící neměla v Čechách zdravotní pojištění a on se bál toho, že by musel výjezd zdravotnické záchranné služby platit za ní,“ sdělila Baláková. Rána nebyla odborně ošetřena, kvůli čemuž se u ženy rozvinul septický šok, který vedl s dalšími faktory k její smrti.

„Pětapadesátiletý muž se v těchto dnech zodpovídá z přečinu neposkytnutí pomoci, za který mu hrozí dvouletý trest odnětí svobody,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Drbna archiv

Štítky Českolipsko, zranění, lékař, policie, vyšetřování, zlomenina, okres Česká Lípa, Česko, pojištění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena na Českolipsku zemřela kvůli otevřené zlomenině. Nikdo pomoc nezavolal, neměla pojištění  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.