Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dobrovolný hasič pomohl vypátrat kradenou dodávku na Českolipsku. Její řidič byl navíc pod vlivem drog

Kradenou dodávku pomohl policii vypátrat dobrovolný hasič Jan Havránek. O krádeži vozu se dozvěděl od policistů a zahlédl ji na kruhovém objezdu. Dodávku sledoval a vytočil linku 158. Ukázalo se, že řidič kradeného vozu navíc neměl za volantem co dělat.

Ke krádeži dodávky došlo na Ústecku. Jan Havránek, šéf dobrovolných hasičů z Kytlic, se o ní dozvěděl od policistů z oddělení v České Kamenici. „Informovali ho o tom, že se v okolí Kytlic pohybuje odcizená dodávka a požádali ho, aby jim dal vědět, kdyby ji někde zahlédl. Jan Havránek se s mnoha policisty zná osobně také kvůli intenzivní spolupráci integrovaného záchranného systému v průběhu nedávného požáru v Českém Švýcarsku,“ sdělila policejní mluvčí Ivana Baláková.

To bylo minulý týden v pátek ráno. Havránek měl následně pracovní cestu na Českolipsko, na kruhovém objezdu v Novém Boru si všiml bílé dodávky. Prozradily ji obchodní nápisy na dveřích a také registrační značka.

Hasič jel za vozidlem a informoval policisty

Ihned se za vozem rozjel a kontaktoval policii. „Operačnímu důstojníkovi pak předával informace o jejím pohybu a ten zas navigoval naše motorizované hlídky. Podezřelé vozidlo, jehož řidič neměl ani tušení o tom, že se kolem něj stahuje smyčka, pokračovalo v jízdě dál z Nového Boru na Českou Lípu po silnici I/9,“ uvedla mluvčí.

Hlídka českolipské policie dopadla řidiče dodávky do čtyř minut od telefonátu Havránka. Zastavila jej poblíž autobusové zastávky v Pihelu. Řidič nekladl odpor, zřejmě si myslel, že se jedná o běžnou kontrolu. Neměl však u sebe žádné doklady k vozu. „Tvrdil, že auto veze kamarádovi na náhradní díly. Policisté ho podrobili testu na drogy a ten vyšel pozitivně na amfetamin a metamfetamin,“ doplnila Baláková.

Policisté dále zjistili, že mu úřady blokují řidičský průkaz a řidič tak nemá oprávnění k řízení vozidla. Zadrženého muže si převzali ústečtí policisté, kteří případ nadále vyšetřují.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Drbna archiv

Štítky Českolipsko, řidič, dodávka, krádež, policie, hasič, pátrání, dobrovolní hasiči, Jan Havránek, okres Česká Lípa, Kytlice, Nový Bor, Ústecký kraj, Česká Kamenice, Národní park České Švýcarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolný hasič pomohl vypátrat kradenou dodávku na Českolipsku. Její řidič byl navíc pod vlivem drog  |  Českolipsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.