Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Jablonci pokřtili nový sirup, má příchuť černého rybízu

Den otevřených sudů se konal již po několikáté v Jablonci nad Nisou na Žižkově Vrchu. V rámci akce pokřtil hejtman Libereckého kraje Martin Půta spolu s Janem Čepelkou nový sirup.

Firma Kitl představila v pořadí již sedmý sirup. Ten je v prodeji již několik týdnů a tentokrát má příchuť černého rybízu. 

„Jedná se přibližně o pátý ročník. Vzhledem k hygienickým předpisům není snadné lidem ukázat výrobu, proto se snažíme v rámci této akce přiblížit veřejnosti proces vzniku našich nápojů,“ uvedl majitel firmy Jan Vokurka. Dle jeho slov není výroba kvalitního sirupu vůbec jednoduchá. Z toho důvodu každý rok přivádí na trh pouze jednu novinku.

Kmotrem rybízového nápoje se stal Jan Čepelka, syn herce Miloně Čepelky, který byl na této akci před rokem. „Mám zkušenost se křty, ale je pravda, že nápoj křtím poprvé,“ uvedl Čepelka, který nejde ve stopách svého otce, ale je takzvaným lidským koučem.

„Jako malý zahrádkář jsem zjistil, že na jednu lahev je potřeba deset kilogramů rybízu, takže já bych doma vyrobil s bídou dvě stě mililitrů,“ komentoval křest hejtman Martin Půta.

Foto Lubomír Krongaiger

Štítky sirup, Jablonec, kitl, křest, Jablonec nad Nisou, Martin Půta, nápoj, Liberecký kraj, Žižkov, Miloň Čepelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jablonci pokřtili nový sirup, má příchuť černého rybízu  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.