Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Konec spolupráce se společností BusLine se výrazně dotkne i Jablonce nad Nisou

Minulý týden se rozvířily vody severočeského dopravního podniku poté, co mu společnost BusLine vypověděla smlouvu. Během šesti následujících měsíců musí Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) najít náhradu.

Magistrát města Jablonce zareagoval okamžitě. „Rozhodně budeme s vedením dopravního podniku neprodleně jednat,“ uvedl primátor Petr Beitl. Ten také slibuje, že občanů by se situace neměla nijak dotknout a o nedostatečné zajištění veřejné dopravy se nemusejí obávat. „Jednání s DPMLJ je plánované na středu, poté získáme více informací,“ sdělila tisková mluvčí města Markéta Hozová. Jak tedy podnik se situací naloží, zatím není jasné. 

Situace se aktuálně týká konkrétně 36 autobusů, které BusLine zajišťuje. Do budoucna by ale problémy s dopravou měly v Jablonci vymizet, jelikož město plánuje založit vlastní dopravní podnik. „Tato situace naše plány nijak nemění. Společnost Jablonecká dopravní by měla od roku 2020 zajišťovat hromadnou dopravu na celém Jablonecku,“ dodala Hozová.

Foto BusLine

Štítky autobus, dopravní podnik, DPMLJ, Jablonec nad Nisou, BusLine, dopravní společnost, Liberec, Petr Beitl, Jablonecká dopravní a.s., okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec spolupráce se společností BusLine se výrazně dotkne i Jablonce nad Nisou  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.