Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Kdosi vyhodil na ulici novopečenou psí maminku i se štěňátky

Nečekanou návštěvu zaznamenali dnes policisté v Jablonci nad Nisou. Nálezkyně jim totiž přivedla fenku se dvěma štěňaty.

Psí rodinku údajně nalezla v parku v blízkosti ulice 28. října. Nyní se již fenka i její potomstvo nachází v lučanském útulku Dášenka. „Podle našich informací fenka na místě, kde byla nalezena neporodila, avšak určitě tam strávila alespoň jednu noc,“ řekla vedoucí útulku Dagmar Kubištová. V parku fenka ponechaná svému osudu vyhrabala plíšek v trávě a listí.

Přestože stáří štěňat je odhadováno na pouhé dva týdny, jsou v dobrém stavu. „Psí miminka i jejich máma jsou naštěstí podle prvotní prohlídky zdraví a v dobré kondici,“ dodala Kubištová. Všichni tři nyní zůstanou v útulku, kde dostanou potřebnou péči. V nejbližší době budou preventivně naočkováni proti parvoviróze. „Přestože u nás se toto onemocnění nevyskytuje, musíme provést preventivní opatření, jelikož nevíme, odkud fena a štěňata pocházejí,“ komentovala vedoucí útulku.

Až budou štěňátka dostatečně stará, nabídne je útulek do adopce. Ta bude v budoucnu možná i pro dospělou fenku, kterou ovšem nejprve čeká kastrace. Přestože malá psí holčička a chlapeček jsou pro návštěvníky velkým lákadlem, osobní návštěvy uvítá útulek nejdříve za dva týdny.

Foto Dagmar Kubištová

Štítky útulek, pes, štěně, Jablonec, policie, Dagmar Burešová, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kdosi vyhodil na ulici novopečenou psí maminku i se štěňátky  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.