Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Hráčka na automatech vylákala z muže tři miliony korun

Mladá žena se podvádění nebojí. Přestože jí soud v minulosti za stejný čin potrestal, nedala si říct a ve svém počínání pokračovala. Tentokrát si za svůj cíl vybrala třiatřicetiletého muže.

Ze své oběti pod různými záminkami „vytáhla“ částku 3 560 000 korun. Výmluvy měla opravdu originální. Jednou se jednalo o nemocného syna, podruhé o operaci mozku v Bratislavě, jindy údajně potřebovala splatit dluh. „Dotyčná například předstírala i vlastní únos, kdy požadovala výkupné v hodnotě šedesát tisíc korun,“ popisovala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Během podvodu ovšem sedmadvacetiletá žena rozhodně nevystupovala jako chudinka. Aby muže přesvědčila, neváhala vytvořit falešné dokumenty. „Muži předložila padělanou listinu, která informovala o zablokovaném účtu pachatelky. Další nepravý dokument dokládal tvrzení ženy, že v úschovně Vazební věznice v Liberci má pět milionů korun za prodej nemovitosti,“ sdělila mluvčí.

Dobrosrdečný muž se s podvodnicí podělil nejen o své úspory, ale prodal kvůli ní některé svoje věci a sám se zadlužil u známých i u finančních společností. Žena nezískávala peníze jen od muže.

Neváhala si ani zažádat hned o dva spotřebitelské úvěry v celkové hodnotě 74 000 korun, splatila ovšem pouze šest tisíc korun a zbytek společnosti stále dluží. Veškeré získané finační prostředky naházela mladá žena do automatů. Svou zálibu v hraní stvrdila i založením herního účtu u jisté sázkové společnosti. Zde se postupně dostávala do záporných čísel, až skončila ve ztrátě, která se rovná téměř milionu.

Nyní už je žena ve vazbě, kde si počká na rozsudek. Za spáchání podvodu, padělání a pozměnění veřejné listiny a úvěrového podvodu jí hrozí až osm let za mřížemi.

Foto Dominik Svoboda

Štítky podvod, krimi, Jablonec nad Nisou, automat, policie, Bratislava, Liberec

Hráčka na automatech vylákala z muže tři miliony korun  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.