Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kalamitní stav by mohl zítra padnout, Jabloncem bez obtíží projedete

K odvolání kalamitního stavu v Jablonci nad Nisou dojde pravděpodobně zítra ráno. Situace ale není stále není ideální. Přestože z ulic bylo vyvezeno 3800 tun sněhu, zejména některé chodníky se stále utápějí ve sněhu.

Přestože sníh v Jablonci nahradil déšť, situaci to příliš neulehčilo. „Zejména menší frézy mají s mokrým a těžkým sněhem problém,“ uvedla mluvčí města Markéta Hozová. Město je ale průjezdné, a z toho důvodu by mohlo dojít k ukončení kalamitního stavu.

O něco horší situace než na silinicích panuje na chodnících. Přestože chodníky v místech, která jsou zařazená v plánu zimní údržby, jsou dle informací bez závalů, na mnoha místech včetně centra města po nich nejsou ani památky a lidé musí obcházet místa po vozovce. Obleva s sebou navíc přináší uvolňující se sníh, který padá ze střech domů.

Zde mluvčí města upozorňuje obyvatele, kteří shazují ze svých střech sníh na zem, že jsou povini se postarat i o jeho úklid.

Ukončení kalamitního stavu tak pro pracovníky Technických služeb výraznou změnou nebude. Nadále budou odklázet sníh, odvážet ho a postupně rozšiřovat právě zmíněné problematické chodníky. Podle Hozové jsou situace složité zejména na sídlištích.

Parkování zadarmo nekončí

Do odvolání zůstavají vypnuté parkovací automaty. „Nadále žádáme řidiče, aby usnadnili práci úklidové technice,“ dodala Hozová. Finální rozhodnutí o ukončení kalamitního stavu vydá zítra ráno Komise zimní údržby.

Foto MMJ

Štítky Jablonec, zima, sníh, kalamita, Jablonec nad Nisou, chodník

Kalamitní stav by mohl zítra padnout, Jabloncem bez obtíží projedete  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.