Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Opilý řidič ujížděl policistům, naboural do nich a pak opět vzal roha. Pomohl až zastavovací pás

Policisté z Jablonecka i Semilska se minulý týden pořádně zapotili, když pronásledovali opilého řidiče. Ten porušil snad vše, co mohl. Zastavil ho až policejní pás a následný náraz do sloupu veřejného osvětlení.

Celý incident proběhl v pondělí 7. října, kdy si policejní hlídka kolem půl čtvrté všimla podnapilého muže u jedné jablonecké benzínky. Řidič v ruce dřímal pivo, s policisty popovídal, hlídka ale při odjezdu spatřila, že ten samý muž sedí ve Volkaswagenu, rozhodla se proto zůstat poblíž a přesvědčit se, zda čtyřiatřicetiletého muže nenapadne od pumpy odjet autem. „Po chvíli muž opravdu z místa odjel. Policisté se vydali za ním a na kruhovém objezdu v Jabloneckých Pasekách zapnuli výstražná světla a nápis STOP POLICIE, místo zastavení ale začal řidič ujíždět,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

A řidič nabuzený alkoholem si asi myslel, že se s policisty vypořádá jako akční hrdinové ve filmu. V jedné ulici tak prudce zabrzdil, počkal, až za ním zastaví policisté, nacouval jim do auta a pak znova začal ujíždět. Namířil si to z města směrem na Prahu. „Cestou nejenže projel kruhový objezd v protisměru, ale ani nezastavil na křižovatce se stopkou a místy se řítil rychlostí až 170 km/h,“ informovala Sochorová.

To už si policisté přibrali ke svému pronásledování i posily ze Mšena, Hodkovic, Turnova a také městské strážníky. Policii ujíždějící řidič nebezpečně vybržďoval a ke všemu jel více méně v protisměru. Policistům se na něj podařilo vyzrát v Turnově, kde řidiči připravili zastavovací pás. Po jeho projetí sice muž v jízdě pokračoval, ale ne dlouho. „Před kruhovým objezdem ve směru na Jičín nezvládl již řidič vlivem úniku vzduchu z pneumatik řízení, vyjel mimo vozovku, narazil do sloupu veřejného osvětlení a nakonec zůstal stát na louce,“ dodala mluvčí.

Jak to pokračovalo dál, je asi jasné. Policisté řidiče okamžitě zadrželi a odvezli do policejní cely. Kolik alkoholu v sobě měl, zatím není známo, jelikož dechovou zkoušku i odběr krve odmítl. Nyní je muž obviněn ze spáchání trestných činů násilí proti úřední osobě a poškození cizí věci. Na rozsudek si ale počká ve vazbě, kam ho poslal soud, jelikož se dopustil opakovaného násilí proti úřední osobě. Letos v červnu totiž napadl strážníka. Za mřížemi by mohl muž strávit až 6 let.

Foto Jan Luxík

Štítky ujíždění, policie, Jablonecko, opilost, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou, kruhový objezd, Turnov, Praha

Opilý řidič ujížděl policistům, naboural do nich a pak opět vzal roha. Pomohl až zastavovací pás  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.