Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Centrum odborného vzdělávání na Podhorské by mělo být hotové do dvou let

Liberecký kraj se i přes veškeré komplikace rozhodl pokračovat v budování Centra odborného vzdělávání (COV) v ulici Podhorská v Jablonci nad Nisou, kde došlo před rokem k havárii.

Po zajištění statiky budovy Střední školy řemesel a služeb, ve které se zřítila zeď, měl kraj dvě možnosti, buď ve výstavbě pokračovat nebo celou budovu srovnat se zemí. Demolice by ale nakonec vyšla ještě dráž než dokončení původního projektu. „Cena demolice se pohybuje okolo šedesáti čtyř milionů korun, na dokončení Centra odborného vzdělávání musíme najít v rozpočtu asi šedesát milionů,“ uvedl náměstek hejtmana Petr Tulpa.

Kraj aktuálně hledá vhodného projektanta, který navrhne další postup. Hotovo by mělo být na konci příštího roku. Do té doby by tedy měla zmizet i železná konstrukce, která už dlouhé měsíce omezuje dopravu v Podhorské ulici. Kdy přesně bude konstrukce rozebrána ale zatím není jasné. „Podle optimistického scénáře by mohla být konstrukce odstraněna na jaře, ale myslím, že to bude spíše až během léta,“ řekl Tulpa.

Jak kraj s celou konstrukcí o váze přibližně 90 tun naloží, zatím neví. „Zatím ještě řešíme, jak tuto konstrukci využít. Jednou z cest by bylo i oslovení například architekta Petra Stolína,“ komentoval hejtman Martin Půta. Cena původního projektu byla vyčíslena na 104 milionů, nyní kraj počítá s tím, že finální částka se vyšplhá až ke 199 milionům.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky Podhorská, Jablonec, COV, Liberecký kraj, Jablonec nad Nisou, Petr Tulpa, Střední škola řemesel a služeb, Martin Půta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Centrum odborného vzdělávání na Podhorské by mělo být hotové do dvou let  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.