Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nová parkovací místa, chodníky i osvětlení. Jablonecká ulice V Aleji projde rekonstrukcí

Do dvou let projde ulice V Aleji v Jablonci nad Nisou rozsáhlou rekonstrukcí. Ta vyjde na více než 19 milionů korun a její součástí budou například nové chodníky nebo rozšíření parkovacích stání.

Nejpozději do konce listopadu roku 2021 by měl být celý projekt hotový. Město Jablonec nyní vypíše výběrové řízení. „Zakázka bude časově i věcně koordinována s dalšími projekty jiných investorů,“ informoval náměstek primátora Petr Roubíček.

V rámci rekonstrukce tak dojde také k opravám kanalizace a vodovodu. A město nezapomíná ani na zeleň. Celá ulice se tak dočká výsadby nové stromové aleje. Celá stavba bude rozdělena do dvou částí. Jednotlivé části budou zkoordinované s pracemi správců sítí.

Harmonogram prací se bude mimo jiné odvíjet od počasí. Pokud vše půjde podle plánu, bude v únoru pokračovat již začatá rekonstrukce kanalizace od ulice Pivovarská až po Pražskou. „Dále by se práce měly přesunout dolů od křižovatky U Remíze po koleje. Samotná rekonstrukce ulice by měla začít v dubnu,“ komentoval Roubíček.

Úsek mezi ulicemi Souběžná a Pivovarská by měl být hotový v polovině října. A přístí rok by měla pokračovat oprava od Pivovarské po Pražskou ulici. A následně od kolejí ke křižovatce U Remízy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky Jablonec, V Aleji, rekonstrukce, ulice, Alej, Jablonec nad Nisou, chodník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová parkovací místa, chodníky i osvětlení. Jablonecká ulice V Aleji projde rekonstrukcí  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.