Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jablonec chce ušetřit a mění stará světla za úsporná ledková

Jablonec chce i letos pokračovat ve výměně starého osvětlení za moderní a navíc úsporná ledková světla. Vzhledem k nutnému omezení výdajů ale sníží plánovanou investici z pěti na tři miliony korun.

Jablonečáci se dočkají osvětlení křižovatek ulic Rýnovická a Tovární a také Ladova a Belgická. Přibydou i čtyři nasvícené přechody. „Nadace Jablotron poskytla městu příspěvek ve výši 68 tisíc korun, který využijeme na nasvětlení přechodů,“ sdělil za magistrát Martin Černý.

Nově tak budou nasvětleny hned dva přechody v ulici Palackého. „Nasvícený bude přechod ve Mšeně u domovu pro seniory a na křižovatce s ulicí Riegrova,“ komentoval Černý. Další nasvícený přechod bude na křižovatce ulic Ladova a Jezdecká.

Celkem je v Jablonci 81 nasvícených přechodů. Město chce jejich počet postupně stále rozšiřovat. „Ročně platí město za veřejné osvětlení 16 milionů korun,“ informovala mluvčí města Jana Fričová.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky osvětlení, Jablonec, Martin Černý, Jablotron, Mšeno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec chce ušetřit a mění stará světla za úsporná ledková  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.