Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Stánky u jablonecké přehrady mohou mít otevřeno do 23 hodin

I stánky u jablonecké přehrady musí dodržovat určitá pravidla týkající se například nočního klidu nebo dodržování tržního řádu.

S provozovateli a majiteli stánků u vodní nádrže Mšeno se v uplynulých dnech sešel primátor města Jablonec Jiří Čeřovský. Podle vedení města je nutné najít ideální cestu, která by vyhovovala návštěvníkům i místním obyvatelům. „Je mi jasné, že přehrada je v létě hojně navštěvované místo nejen přes den. Zábava na předzahrádkách však vyvolává často stížnosti lidí, kteří kolem vodní plochy bydlí,“ komentoval primátor.

Provoz stánků i předzahrádek se musí řídit základními předpisy, a to tržním řádem, který upravuje provozní dobu restauračních zahrádek od 8 do 23 hodin. „Závazná vyhláška o nočním klidu zase jasně nařizuje, aby od 22 hodin večer do 6 hodin ráno dne následujícího byl ve městě dodržován noční klid,“ sdělil vedoucí oddělení právního Jiří Kučera.

Přestože letní večery mohou lákat k delšímu posezení, pravidla je nutné dodržovat. V případě opakovaného porušování by město muselo přikročit k razantnějším opatřením. Zatímco otevřeno bude moci být do 23 hodin, už po 22. hodině musí provozovatelé musí výrazně ztlumit reprodukovanou nebo jinou hudební produkci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Jablonec

Štítky Jablonec, přehrada, stánky, noční klid, Jiří Čeřovský, Jiří Kučera, Mšeno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stánky u jablonecké přehrady mohou mít otevřeno do 23 hodin  |  Jablonecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.